Senatorul Barbu: Încep să vă plac, domnule Ciurel!

Senatorul PPDD Tudor Barbu a avut zilele trecute o confruntare televizată cu managerul CE Oltenia Laurenţiu Ciurel şi liderul sindical Constantin Mitrescu. „Încep să vă plac, domnule Ciurel”, a spus la un moment dat senatorul care cu numai două zile înainte spunea într-o scrisoare deschisă că, din prima zi după numirea lui Ciurel, „a început  seria de abuzuri, minciuni şi «măsuri de eficientizare» care duc într-o singură direcţie…«falimentarea» şi vânzarea pe nimic a acestei inimi energetice a ţării: CEO!” La un moment dat, Ciurel a fost chiar aplaudat de senatorul PP-DD, mulțumit de declarațiile acestuia. Interesantă este şi o afirmaţie a lui Ciurel, care a menţionat în emisiunea de la TV Sud că nu va respecta anumite ordine de la guvern sau de la minister, dacă va considera că acestea sunt împotriva companiei.

Laurențiu Ciurel a lămurit opinia publică de faptul că firma pe care o conduce nu poate încheia contracte bilaterale. Întâi a mărturisit că “baza sunt contractele bilaterale”. Apoi a menționat de ce nu vom putea avea contracte pe bursă. “Nu avem nicio șansă să încheiem contracte bilaterale pentru că legislația actuală dispecerizează cu prioritate energia eoliană”, a afirmat Ciurel.

“V-a spus domnul Ciurel un adevăr dramatic pentru CE Oltenia. Atenție! Rugați-l să traducă gorjenilor ce spune pentru că este foarte important. Falimentul sistemului energetic național este anunțat acum la TV Sud de unul dintre cei mai mari manageri din România, managerul CEO” , a intervenit senatorul Barbu.

Ciurel a mai vorbit despre impactul pe care certificatele verzi îl au asupra facturilor populației, că energia regenerabilă nu produce locuri de muncă  și cum un MW de energie produsă de eoliene are o subvenție de 350 de euro. „Încep să vă plac, domnule Ciurel. Este o mafie politică, transpartinică și o spune managerul de la CEO și factura prostimii e încărcată de acele certificate verzi”, a spus senatorul.

Ciurel nu ascultă de guvern din obligație

Laurențiu Ciurel a vorbit și despre selectarea sa în funcția de manager profesionist la CEO și a menționat că, dacă vrea, poate să nu ia în calcul Guvernul. „Funcționăm pe o lege corporatistă, Ordonanța 109, promovată de Guvernul Boc. În momentul când ești selectat și mergi pe acea ordonanță, practic influența ministerului, a mediului politic este zero. Nu se mai poate! Eu, acum, cu tot respectul pentru guvern și partidul de guvernământ, pot, dacă doresc, și dacă așa cred eu că e bine, pot să nu respect ordinele, sugestiile date de minister dacă nu sunt în favoarea companiei. Bineînțeles că o să colaborez cu ei”, a declarat Ciurel.

În final, Barbu şi Ciurel au găsit și un punct comun: hoții din sistemul de stat. „Domnul senator, haideți că avem un subiect comun. Sistemul de stat este cel mai lipsit de performanță. Directorii de stat, unii incompetenți, unii hoți, dar toate firmele care au venit aici au directori români. De ce noi suntem obligați să punem directori nemți la stat, din lumea largă?” , se întreba Ciurel. Acesta a declarat că selectarea sa a fost de pe o listă cu 4 nume, el fiind al treilea.

Discuțiile dintre cei doi, Barbu și Ciurel, au fost pe un ton relaxat, cu mici acuzații din partea senatorului, dar la finalul emisiunii acesta părea convins de intențiile bune ale managerului. Moderatorul emisiunii i-a amintit senatorului de o scrisoare deschisă, trimisă înainte cu o zi de participarea la emisiunii, în care Ciurel era acuzat de vrute și nevrute. De altfel, niciodată opiniile lui Barbu despre Ciurel nu au fost pozitive.

Iată o parte din scrisoare deschisă adresată de parlamentarii Barbu şi Rotaru premierului Ponta: „În aprilie anul acesta echipa dvs. din Gorj, condusă de domnii Călinoiu, Cârciumaru şi Ciurel, au dus în sfârşit CEO pe calea pierderilor economice care să justifice în viitorul apropiat scoaterea Complexului la vânzare majoritară, aşa cum s-a bătut palma cu FMI-ul încă de pe vremea lui Boc. Ştie toată ţara că şi Guvernul Ponta a semnat cu Dna Lagarde, Director FMI, vânzarea pe nimic a CEO, dar puţini ştiu că este o acţiune de tip Sidex sau Petromidia: unităţi strategice duse programat pe calea falimentului, transformate în ”găuri negre”, vândute pe nimic şi devenite imediat rentabile în mâna străinilor”.

Vizualizări: 260

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: