Sensurile giratorii de pe centura municipiului, gata într-o lună

Şoferii care vor tranzita Târgu Jiul folosind drumul de rocadă vor fi nevoiţi, în mai puţin de o lună, să respecte regulile de circulaţie prevăzute pentru sensurile giratorii. Trei astfel de configuraţii vor fi puse în funcţiune la ieşirea din zona CET, intersecţia Drumului de Mocăniţă cu DN 66 D şi intersecţia străzii Barajelor cu Drumul de Mocăniţă.

Lucrările de amenajare a drumului de rocadă au fost finalizate în proporţie de 90 %. Proiectul a fost demarat în 2010 şi urmează a fi încheiat în primăvara anului viitor. Investiţia ce are o valoare de aproximativ 400 de miliarde de lei vechi presupune modernizarea a <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />13 km de şosea, realizarea a cinci sensuri giratorii, a mai multor poduri şi podeţe, precum şi a unui pasaj de cale ferată. Trei dintre sensurile giratorii configurate pe traseul drumului de rocadă vor fi puse în funcţiune în aproximativ o lună de zile. Este vorba despre cel aflat la ieşirea din incinta CET, cel de la intersecţia străzii Barajelor cu  Drumul de Mocăniţă şi cel de la intersecţia Drumului de Mocăniţă cu DN 66 D. Pe lângă acestea vor mai fi amenajate alte două sensuri giratorii în zonele Turcineşti şi Romaneşti. “Sensurile giratorii au fost configurate pe  rocadă în vederea fluidizării traficului. În maxim o lună de zile vom da drumul la configuraţia de a se circula în sens giratoriu în zonele: ieşirea din incinta CET, intersecţia Drumului de Mocăniţă cu DN 66 D şi intersecţia străzii Barajelor cu Drumul de Mocăniţa”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu.

PROMISIUNE

Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu garantează că începând din primăvară pe drumul de centură se va circula în condiţii europene. Noile caracteristici ale acestui drum sunt lăţimi de şapte metri, cu trotuare, şanţuri, rigole şi parapeţi antifonici. “Până la iarnă se va termina partea de asfaltare, urmând ca în sezonul rece să se continue lucrările la şanţuri şi rigole”, a mai precizat Ionescu. 

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: