Trei zile cu mortul în sufragerie şi nu a ştiut!

Descoperire macabră pe care a făcut-o ieri în apartamentul său din Târgu Jiu un gorjean care a stat aproape trei zile cu un mort în sufragerie despre care spune că nu a ştiut absolut nimic. Situaţia e cu atât mai interesantă cu cât cel decedat şi-a pierdut viaţa cu 2 sau chiar 3 săptămâni în urmă, fiind în putrefacţie, mirosul cadaveric degajat în apartament fiind greu de suportat chiar şi pe casa scării, numele sub care îl ştia mai toată lumea fiind cel de „Bin Laden”. Cu toate acestea proprietarului de abia ieri i-a mirosit ceva urât dinspre sufragerie, iar când a deschis uşa a crezut că nu e real ceea ce vede acolo.

Americanii s-au chinuit ani de zile să dea de urma adevăratului Bin Laden, iar unui gorjean i-au trebuit trei zile ca să îşi dea seama că îl are în apartamentul său în stare de putrefacţie pe un fost miner din Valea Jiului rămas fără casă şi familie şi botezat de toată lumea „Bin Laden”. Proprietarul apartamentului de pe strada Olari este nimeni altul decât Mircea Amzulescu, un fost angajat al Consiliului Judeţean şi al Inspectoratului Şcolar cu mai bine de un deceniu în urmă, când Nicolae Mischie îl luase sub aripa sa protectoare pentru a-l ajuta. Ieri acestuia nu îi venea să creadă că are un cadavru în casă, culmea, un cadavru aflat în stare de putrefacţie, pe care el l-a observat atât de târziu.

Ca într-un scenariu tragi-comic, Mircea Amzulescu explică şi cum de a ajuns să dea atât de târziu peste trupul neînsufleţit al fostului său prieten. „Prin noiembrie anul trecut, când a venit frigul, l-am găsit dormind pe casa scării, la uşa mea, eu având apartamentul la parter. Cum era deja frig, mi-a părut rău de el şi pentru că toţi îl ştiam de Bin Laden, l-am chemat la mine. I-am spus că o să doarmă în camera din spate, în sufragerie,  şi că se poate încălzi. El mi-a şterpelit însă cheia din uşă şi s-a făcut stăpân pentru că eu am plecat apoi la ţară şi nu am mai venit pe aici până duminică. De duminică şi până azi eu nu am mai intrat prin sufragerie. Am stat în dormitor, am mers la baie, dar în sufragerie nu m-am dus şi nici mirosul nu l-am simţit. Mi se părea că e un miros înţepător, dar nu mi-am dat seama ce poate fi”, povestea ieri proprietarul apartamentului.

Mort de săptămâni bune

Mircea Amzulescu se mira şi el de „minunea” din locuinţa sa, descoperirea fiind făcută după ce un alt amic al său i-a trecut ieri pragul şi i-a spus că parcă miroase ceva dinspre sufragerie. Când au deschis uşa, cei doi l-au găsit pe „Bin Laden” în stare de descompunere, mirosul irespirabil invadând nu doar apartamentul, ci şi casa scării. Poliţiştii chemaţi să facă cercetările la faţa locului au avut o misiune grea, ei trebuind să aştepte ca aerul să devină mai întâi respirabil şi apoi să poată intra pentru a face ancheta propriu-zisă. În cele din urmă, „Bin Laden” a fost identificat în persoana unui gorjean din Plopşoru, Mihai Dulce, care a lucrat la Vulcan vreo 15 ani, fiind disponibilizat la începutul anilor 2000. „A fost miner de subteran vreo 15-16 ani, dar după ce nu a mai avut serviciu nevastă-sa a divorţat de el, copii n-a avut, şi a rămas singur pe lume. A rămas fără casă, fără acoperiş, umbla pe unde apuca. Eu l-am chemat la mine la Plopşoru, la muncă, dar nu a stat prea mult”, povesteşte o rudă a acestuia, venită să ajute la identificarea sa.

Culmea este că deşi decesul s-a produs de vreo câteva săptămâni, după cum estimează anchetatorii, locatarii din bloc nu au ştiut  nici ei până ieri că l-au avut pe „Bin Laden” în apartamentul groazei. „Era un boschetar şi l-am văzut când mai descuia uşa. Ultima dată l-am văzut cred că acum vreo 2 săptămâni. El nu intra însă în vorbă cu noi. Când ne nimeream pe lângă el şi era cu cheia în uşă se făcea că îşi caută ceva şi nu discuta nimic, intra în apartament şi îşi vedea de-ale lui”, a povestit o locatară din bloc. Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost ridicat şi dus la Serviciul de Medicină Legală Gorj, legiştii fiind cei care vor comunica la Poliţie cauzele morţii.

Vizualizări: 248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: