Pieton omorât pe trotuar, în faţa casei, la Bârseşti!

Accident cumplit produs sâmbătă după-amiază la periferia oraşului Târgu Jiu, un bărbat de 54 de ani din Bârseşti pierzându-şi viaţa la doar câţiva paşi de casa lui. Grigore Hotoboc mergea liniştit pe trotuar până în momentul în care un Audi s-a angajat în depăşirea regulamentară a unui autocamion de mare tonaj. Şoferul de pe autocamion s-a decis să vireze stânga fix când era depăşit, iar de aici nenorocirea, maşina mică fiind trimisă ca o ghiulea pe trotuar, bărbatul ucis fiind proiectat printr-un gard din plasă, Audi-ul oprindu-se doar după ce s-a izbit de un stâlp de electricitate, pe care l-a şi retezat.

Nimeni nu credea sâmbătă seara la Bârseşti că pe porţiunea de drum drept ce urmează de la liceul din zonă către Stăneşti este posibilă o asemenea nenorocire. Şoferul de pe autocamion, de loc din Leleşti, a vrut să vireze stânga pe un drum secundar pe care nu avea voie pentru că un indicator care limita accesul la 3.5 tone îi interzicea să facă stânga, dar, cu toate acestea, tânărul aflat la volan şi-a văzut de treburile lui şi, eventual, ale patronului său. Audi-ul condus de Alexandru Popescu, din Stăneşti, a fost prins între camion şi stâlpul de electricitate, până să izbească să izbească stâlpul maşina lovindu-l în plin, prin ricoşeu, pe bărbatul ce avea să îşi piardă viaţa în momentul următor.

„Cel cu tirul a venit încoace, a vrut să facă stânga, nu a semnalizat, din ce am înţeles, iar băiatul meu era în depăşire. Probabil că dacă semnaliza la timp nu îl mai depăşea că îl vedea la timp. Păcat că a murit omul acesta şi bine că nu a fost şi mai rău, că puteau să moară mai mulţi”, a spus tatăl şoferului de pe Audi. Omul a stat zeci de minute cu sufletul la gură lângă ambulanţa care a venit să îi acorde primul ajutor, medicii anunţând că tânărul este bine, el fiind dus însă la spital pentru investigaţii suplimentare. Maşina sa a fost făcută zob şi, probabil, va fi daună totală.

Venea de la naşi

Grigore Hotoboc plecase de acasă pe zi pentru a-şi ajuta naşii la câteva treburi prin gospodărie, mai stătuse cu aceştia la vorbă, iar odată cu venirea serii s-a pregătit să meargă acasă. Soţia sa l-a aşteptat în zadar pentru că un vecin a venit şi i-a dat femeii cumplita veste. „Eu nu ştiu mai nimic pentru că pe mine m-au anunţat mai târziu. Până ajunsei eu aici, el era deja mort. Fusese la naşi să îi ajute pe la nişte albine, iar acum venea acasă. Nu ştiu de ce nu mi-au spus şi mie mai repede să vin aici, poate s-au gândit să mă protejeze că şi aşa îmi este rău”, a spus Adriana Hotoboc, soţia răposatului.

Localnicii au auzit impactul dintre maşini, stâlp şi ce mai putea produce zgomot, după care au ieşit la poartă pentru a vedea ce s-a întâmplat, odată cu ruperea stâlpului de curent rămânând şi fără energie electrică. „Am auzit bubuitura şi apoi am rămas fără curent. Când am ieşit afară, la poartă, am rămas şocaţi. El era deja mort. Mergi pe trotuar şi nu mai ai nicio siguranţă nici măcar pe trotuar şi, vorba aia, noi stăm la marginea oraşului, nu în centru. Era un bun vecin şi un bun prieten al nostru şi ne pare tare rău pentru el”, a spus una dintre vecinele celui mort.

„A murit singur”

În timp ce şoferul de pe maşina mică a fost dus la spital pentru îngrijiri medicale, cel de pe autocamion a ajuns în acelaşi loc, dar pentru a i se recolta probe de sânge. Aparatul etilotest a arătat la locul accidentului că niciunul dintre conducătorii auto nu consumaseră băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. Tânărul care conducea autocamionul a dat câteva explicaţii poliţiştilor, dar a refuzat să spună cum s-a întâmplat nenorocirea. „Lasă-mă, bă tată, că nu l-am omorât eu. A murit singur”, au fost singurele cuvinte ale conducătorului auto cu privire la cele întâmplate, el ferindu-se de întrebările jurnaliştilor pe cât de mult a fost posibil. El a negat vreo eventuală vină a sa, fiind convins că virajul la stânga făcut pentru a intra pe un drum pe care nu avea voie nu reprezintă cauza acestei tragedii. Poliţiştii au deschis o anchetă şi încearcă să vadă cine poartă vina pentru moartea unui om şi rănirea altuia, ca să nu mai punem la socoteală şi stricăciunile produse în acest accident.

Vizualizări: 319

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: