Sergiu Nicolaescu, omagiat la cinematograful din Târgu Jiu

Sfârșitul lui 2013 și începutul lui 2014 l-au avut în prim plan pe Sergiu Nicolaescu, deși maestrul născut pe malul Jiului nu mai este de un an de zile printre noi. Cea mai „tare” veste a noului an a fost reprezentată de gestul Danei Nicolaescu de a duce la cimitirul Belu din capitală urna cu cenușa marelui artist. Văduva care păstrează discreție maximă pe această temă a făcut gestul respectiv în a treia zi de Crăciun, fără să o anunțe și pe sora răposatului, care a avut din nou ocazia să se declare contrariată de ceea ce face Dana Nicolaescu, cele două nefiind de acord la sfârșitul anului trecut nici cum arată bustul de la Târgu Jiu dedicat maestrului.

Și pentru că Sergiu Nicolaescu este de peste un an de zile cetățean de onoare în orașul în care a copilărit, iar cinematograful din oraș îi poartă numele, în memoria sa, la un an de la decesul său, aici a fost organizată o nouă Noapte Albă, prin care marele artist să fie omagiat. Filme precum „Cu mâinile curate”, „ Revanșa”, „Un comisar acuză” și „Nea Mărin miliardar” au stârnit din nou interesul iubitorilor filmelor lui Nicolaescu,  de această dată sala nefiind ocupată la capacitate maximă, așa cum s-a întâmplat în urmă cu un an, la decesul maestrului, când filmele sale au fost difuzate gratuit. La intrarea în cinematograf a fost aprinsă o lumânare în memoria maestrului și au fost expuse fotografii cu acesta, inclusiv una pe care Sergiu Nicolaescu a făcut-o în 2012 la inaugurarea cinemaului cu angajații de aici, unii fiindu-i amici de-o viață.

„Pentru generația mea el e copilăria noastră. Filmele lui sunt copilăria noastră. Noi am crescut cu el și ne-am bucurat de fiecare film al său. Nu aveam cum să lipsesc de la o astfel de proiecție de filme de-ale lui Sergiu Nicolaescu, chiar dacă le-am văzut de nu știu câte ori pe toate”, a spus unul dintre spectatorii veniți în sală. Alături de fanii mai în vârstă ai maestrului, în sala de cinema au fost prezenți și mulți tineri, dar și copii veniți cu părinții de mână. „Este interes pentru Sergiu tot timpul și va fi cât vor fi filmele sale. Eu am văzut filmele lui de nu știu câte ori, dar vin să le văd încă odată pentru că nu cred că mai face cineva filme de valoarea celor realizate de Sergiu. Merită să le vedem ori de câte ori avem ocazia, iar acum am venit și cu fetița pentru că este o ocazie și pentru ea”, a spus unul dintre părinții veniți cu copilul la film.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: