Sesiunile pentru proiectele pe Măsurile 313 şi 141, amânate

Sesiunile pentru depunerea proiectelor aferente Măsurii 313 “Încurajarea activităţilor turistice” şi Măsurii 141 “Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă”, programate pentru această toamnă au fost amânate, cel mai probabil pentru anul viitor.

Gorjenii care doresc să acceseze fonduri europene prin intermediul Măsurii 313 sau a Măsurii 141 mai au de aşteptat întrucât sesiunile programate pentru această toamnă au fost amânate. Măsura 313 îşi propune să încurajeze activităţile turistice în zonele rurale. “Măsura 313 este foarte bună pentru judeţul Gorj întrucât poate avea ca rezultat dezvoltarea turismului. Ultima sesiune de depunere a proiectelor a avut loc în luna martie, fiind înregistrate la nivel local un număr de cinci proiecte cu o valoare totală de 740 mii de euro. De asemenea, această Măsură poate fi accesată şi de către Consiliile Locale pentru finanţarea centrelor de informare turistică, fiind o activitate 100% finanţabilă. În anul <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2010 a fost accesată de către comunele Peştişani, Câlnic şi Alimpeşti”, a declarat Cosmin Mazilu, directorul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Gorj.

Măsura 141, solicitată de gorjeni

A doua sesiune pentru depunerea proiectelor aferente Măsurii 141 “Sprijinirea fermelor agricole de semi- subzistenţă” a fost programată, conform calendarului aprobat în cadrul Comitetului de Monitorizare pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, pentru luna octombrie. În urma deciziei Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi a Autorităţii de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, cea de-a doua sesiune a fost amânată pentru începutul anului viitor. La nivelul judeţului Gorj, au fost depuse în sesiunea din luna iunie un număr de 914 proiecte, dintre care au fost declarate conforme 816 proiecte. Pentru această sesiune au fost alocate la nivel naţional fonduri doar pentru 14.000 de proiecte, numărul celor depuse fiind aproape dublu. Măsura 141 vizează “Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă”, beneficiarii acesteia urmând a primi 1500 de euro timp de cinci ani.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: