Contractele de muncă ale minerilor, prelungite cu două luni

Toți liderii de sindicat din Societatea Națională a Lignitului Oltenia (SNLO) au semnat ieri prelungirea contractelor colective de muncă până la sfârșitul anului. Nu a fost nicio modificare la contractul angajaţilor SNLO. Sindicaliștii urmează să reia o nouă serie de negocieri începând cu 15 noiembrie de data aceasta pentru contractul de muncă pe 2012-2013.

Cele două comisii de negociere s-au întrunit ieri la sediul SNLO, ședința nedurând însă mai mult de o oră. La final, sindicaliștii au ieșit cu zâmbetul pe buze mulțumiți că au reușit să prelungească contractul ce expira la 30 octombrie 2011. „Am prelungit contractul cu două luni, până în decembrie. Prelungirea nu implică modificări sau majorări, pur și simplu se merge pe aceleași prevederi contractuale”, a declarat Gheorghe Etăgan, secretarul general al Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO).

Noul contract, valabil doi ani

Luna viitoare cele două comisii de negociere se vor întruni din nou. De data aceasta va fi pentru a negocia noul contract colectiv de muncă care va fi valabil, potrivit sindicaliștilor, doi ani, 2012 și 2013. „Cu 15 noiembrie ne vom întâlni din nou să negociem noul contract la nivel de SNLO care va avea valabilitate doi ani. În funcție de bugetul pe 2012 vom ști și noi dacă putem cere alte drepturi sau nu. Deocamdată bugetul pe 2012 este în faza de fundamentare”, a adăugat Etăgan.

DREPTURI

Cum prelungirea contractelor de muncă a decurs fără probleme, sindicaliștii speră ca măcar de luna viitoare să înceapă adevăratele negocieri. „Cum să vă spun, prelungirea asta a fost o formalitate. Adevăratele negocieri încep luna viitoare. Sperăm bineînțeles să mai obținem niște drepturi mai ales dacă vom negocia în contextul noii entități energetice”, a declarat Constantin Ureche, liderul Sindicatului Lupoaia. 

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: