Sindicaliştii de la Rovinari ameninţă: Trotea şi Vlaicu, interzis la complex

Întreg sistemul sindical din Gorj este revoltat după ce atât complexurile energetice cât şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia creează funcţii pentru a fi repartizate politic. Unii din sindicalişti au ajuns ieri în biroului Ministrului Economiei, Ion Ariton, şi îi cer acestuia să ia măsuri dure împotriva conducerii de la CE Rovinari. Scandalul a izbucnit după ce Tiberiu Trotea, directorul de la Rovinari l-a numit pe Marius Vlaicu, preşedintele UNPR Gorj, într-o funcţie de conducere  la o direcţie înfiinţată pentru acesta.

Sindicaliştii din cadrul complexului de la Rovinari cred că este o îndrăzneală din partea conducerii numirea politică a lui Marius Vlaicu în contextul în care în întregul sistem minier din Gorj continuă programe de restructurare care vor lăsa pe drumuri sute de mineri. Acesta a şi fost principalul motiv pentru care sindicaliştii s-au mobilizat ieri şi l-au avertizat scris pe Tiberiu Trotea că a încălcat prevederile contractului colectiv de muncă.

Golea: Trotea să suporte consecinţele

Marin Golea, liderul Sindicatului Minerul Rovinari, împreună cu liderul Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, au început demersurile către Ministerul Economiei pentru demiterea conducerii. Sindicaliştii au şi o scuză pentru Trotea: a fost presat de cineva. „Cel mai mult ne deranjează că nu a stat de vorbă cu noi. E o notă forţată, putea să vorbească cu noi, să ne spună dacă e presat de cineva. Acum să suporte consecinţele. L-am avertizat scris că a încălcat prevederile legale prin multiplicarea posturilor din organigramă şi tot ieri am început demersurile la Minister pentru că este angajatul lor”, a declarat Marin Golea.

Sindicaliştii nu s-au oprit nici când a venit vorba de atribuţiile pe care ar urma se le aibă Marius Vlaicu la noul loc de muncă. „Ce ne trebuie nouă directori noi. Avem specialişti în complex care cu asta se ocupă, asta ştiu să facă. Vlaicu habar nu are cu ce se mănâncă mineritul şi energia. Chiar nu-şi găseşte şi el un loc de muncă stabil, îi place să umble de acolo-colo. Eu zic că dă dovadă de tupeu. Iar directorul, în loc să angajeze oameni pe producţie, el creează posturi pentru TESA”, a adăugat Golea.

Morega: Nu e problema sindicatelor

În toată disputa a intervenit evident şi deputatul Dan Ilie Morega, dacă Marius Vlaicu a stat departe de ochii presei. Cert este că Morega este cel care a obţinut această funcţie pentru Vlaicu, după o serie de negocieri cu şeful de la PDL Gorj, Ion Ruşeţ. Morega l-a apărat pe Vlaicu şi a spus despre acesta că a terminat o facultate de profil la Universitatea Constantin Brâncuşi şi-şi merită postul.

 „Nu e problema sindicatelor, ei să se ocupe de problemele membrilor de sindicat din care se înfruptă vârtos din sângele lor, din seva lor, din munca lor şi trăiesc ca nişte baroni. Sindicaliştii sunt nişte îmbuibaţi şi se comportă de parcă unităţile energetice ar fi moşia lor”, a declarat Dan Ilie Morega.

REFUZ

Conducerea CE Rovinari a refuzat să comenteze în vreun fel atitudinea sindicatelor menţionând decât că Marius Vlaicu şi-a început activitatea în baza unei hotărâri a Consiliului de Administraţie şi coordonează activitatea de menţinere şi dezvoltare a relaţiilor cu populaţia aflată în perimetrul lor de acţiune.   

AMENINŢARE

„În cazul în care nu voi primi un răspuns favorabil de la minister, voi convoca o şedinţă cu administraţia în care vom cere urgent să desfiinţeze acest post. Dacă nici aşa nu vom avea câştig de cauză, voi convoca o conferinţă extraordinară a sindicatului, voi scoate oamenii la poartă şi nu îi voi mai lăsa să intre în unitate, nici pe Trotea, nici pe Vlaicu”, a spus Constantin Mitrescu.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: