Un secretar de stat de la Transporturi anunţă rezilierea contractului cu ungurii

Eusebiu Pistru, secretar în Ministerul Transporturilor, venit aseară în Gorj, promite că până în 2013 Drumul Naţional 66 Rovinari-Bumbeşti Jiu va fi modernizat. Pistru a fost aseară la Gorj, unde a declarat faptul că românii vor rezilia în sfârşit contractul cu firme maghiară Vegyepszer.

Prezent la Gorj alături de secretarul adjunct al PDL, Ştefan Pirpiliu, Eusebiu Pistru, secretar în Ministerul Transporturilor a vorbit despre DJ 66. După patru ani în care ungurii au cheltuit peste patru milioane de euro, reprezentantul Ministrului Transporturilor a declarat faptul că nu firma maghiară va fi cea care va finaliza proiectul de modernizare a tronsonului Rovinari Bumbeşti Jiu. Contractul cu firma Vegyepszer va fi reziliat în această lună, a declarat Pistru. “Nu s-a făcut nimic. Doar am schimbat corespondenţa cu această firmă. Le-am trimis ultima notificare luna trecută şi nu ne-au răspuns la notificare. Cu siguranţă în această lună contractul va fi reziliat cu firma maghiară. Până la sfârşitul anului ne-am pregătit documentaţia pentru a organiza o nouă licitaţie la acest drum. Vreau să vă spun un lucru, tot avansul pe care l-am plătit la această firmă, o valoare de 20% din contract, l-am recuperat deja”, a declarat Eusebiu Pistru, secretar în Ministerul Transporturilor.

Contractul de modernizare a Drumului Naţional 66 a fost încredinţat firmei maghiare în anul 2007. De atunci şi până acum, ungurii nu au reuşit să facă nici 5% din proiect.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: