Sfârșit tragic! Femeia refuzată de un medic din Târgu Jiu a murit

Pacienta de 63 de ani, refuzată la un consult de un medic din Târgu Jiu, a murit la spitalul din Craiova, potrivit unor surse medicale. Este vorba despre femeia care venise la Spitalul Județean cu o viroză respiratorie, iar medicul pneumolog Elena Vlad,  chemat să vadă pacienta la Secția Terapie Intensivă, a refuzat să o consulte.  Ulterior, bătrâna a fost transferată la Craiova, unde a și decedat.

Cazul medicului Elena Vlad este anchetat de spitalul din Târgu Jiu, după ce a motivat refuzul scriind pe foaia de observație că este lipsă de personal, iar salarizarea nu este corespunzătoare.

Potrivit documentelor privind veniturile medicilor, doctorița vizată câștigă cel puțin 10 mii de lei lunar. 

Elena Vlad a avut o explicație pentru refuzul ei: „Nu s-a făcut această manevră pentru că era o boală infecțioasă. Asistenta mea, singura care poate să facă această manevră, deși nu este în atribuțiile ei, este însărcinată în 9 luni. Nu puteam să o expun la acești microbi mai ales că echipamentul nostru lasă de dorit. Eu nu i-am permis asistentei să facă această manevră. Ea, ca și mine, s-a specializat pe banii ei și nu primește vreun spor pentru că face această bronhoscopie pe care eu o fac de trei ani fără să primesc vreun spor. Colaborarea între noi presupune că veniți, mă rugați, pentru că nu sunt salarizată în plus. Nu mi s-a recunoscut niciodată faptul că mă expun la germeni nici eu, nici asistenta”.

Vizualizări: 6,969

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: