Sfaturi pentru a alege un storcător de fructe potrivit

Sucurile de fructe nu sunt doar o modalitate de a extrage lichidul esențial din fructe și legume, ci au devenit un stil de viață îmbrățișat de un număr tot mai mare de oameni care caută o dietă cât mai sănătoasă.

Din fericire, pentru acești consumatori, există un aparat intitulat storcător de fructe, care îi ajută să își atingă scopul.

Iată câteva sfaturi despre cum să găsești un storcător de fructe potrivit pentru tine.

Tipuri de storcător de fructe

Storcător de fructe manual:

 Conceput pentru o utilizare ușoară, oriunde, de la blatul de bucătărie până un stand de limonadă

 Bun pentru loturile mici de portocale și alte citrice

 Curățare ușoară

 Extrage eficient sucul

 Preț bun

Storcător de fructe portabil:

 Conceput pentru o utilizare rapidă și ușoară

 Ideal pentru a adăuga suc de fructe la rețete, în timp ce gătești sau faci dressing-uri pentru salate

 Împiedică în mod eficient semințele sau mușchiul amar să treacă prin filtru

 Curățare ușoară, depozitare simplă

 Ieftin

Storcător de fructe centrifugal:

 modalitate puternică de a extrage sucul din fructe și legume

 Este deosebit de eficient pentru fructele sau legumele dense, cum ar fi morcovii

 Alimentele sunt împinse prin dinți ascuțiți, care separă sucul de pulpă și fibră

 Forța centrifugă este utilizată pentru a conduce sucul într-un filtru înainte de călătoria finală într-un container de scurgere

 Bun pentru sucurile de legume

Storcător de fructe prin presare la rece:

 Extrage niveluri ridicate de nutrienți

 Presarea la rece este considerată un proces mai blând decât cea cu ajutorul tradiționalului storcător centrifugal, deoarece alimentele sunt întâi zdrobite și apoi presate

 Ideal pentru prepararea alternativelor la lactate, precum laptele de caju și laptele de migdale

 Motor cu funcționare silențioasă

 Nu necesită monitorizare în timpul procesului de extragere

Ce fructe și legume intenționezi să folosești?

Încearcă să estimezi în general ce procent din fiecare dintre următoarele intenționați să folosești: fructe moi, citrice, fructe mai tari, legume și verdeață cu frunze. Având în vedere varietatea uimitoare a produselor oferite de mama natură, din păcate, niciun storcător de fructe nu este conceput să exceleze la toate cele de mai sus, deci este important să identifici ceea ce intenționezi să prepari, deoarece aceasta va influența puternic cel mai bun storcător pentru nevoile tale.

Ce cantitate de suc vei prepara pe zi?

De câte ori pe zi sau săptămână intenționezi să prepari suc și ce cantități de suc va trebui să prepari? Vei face suc doar pentru tine, pentru tine și partenerul tău sau pentru întreaga ta familie? Timpul necesar pentru preparare este de o importanță majoră? Un masticator care produce suc de cea mai înaltă calitate este mult mai lent decât storcatoarele centrifugale de mare viteză. Dacă trebuie să prepari mult suc rapid și ești dispus să sacrifici puțin din punct de vedere al calității, atunci storcătoarele centrifuge sunt o opțiune bună. Totuși, dacă calitatea sucului este preocuparea ta principală și intenționezi să folosești în principal legume și verdețuri cu frunze, atunci un masticator este de departe cea mai bună alegere. Vestea proastă este că un masticator necesită cu 60-100% mai mult timp pentru a face un suc în comparație cu un storcător centrifugal.

Randament ridicat de suc

Randamentul sucului este un mod critic de a măsura calitatea și eficacitatea unui storcător de fructe. În online vei vedea multe comparații video care arată cât de eficiente sunt diverse storcătoare de fructe în a extrage suc din aceleași cantități de produse. Cu cât extrage o cantitate mai mare de suc dintr-o cantitate fixă de produse, iar pulpa rămâne mai mică și mai uscată, cu atât este mai eficient storcătorul de fructe. Însă, ca de obicei, pe măsură ce randamentul unui storcător de fructe crește, crește și prețul acestuia.

Timpul necesar pentru asamblare, dezasamblare și curățare

Timpul necesar pentru a asambla, dezasambla și curăța un storcător de fructe este esențial în alegerea unuia. Odată ce ai folosit un storcător de câteva ori, vei deveni priceput la asamblare, demontare și curățare. Multe storcătoare au foarte multe piese, dar în cele din urmă vei avea nevoie de numai câteva secunde pentru a clăti aceste piese sub un robinet. Dacă un storcător pretinde că este mult mai rapid de curățat decât restul, atunci nu este de încredere.

Vizualizări: 927

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: