Sfaturi utile înainte de cumpărarea unei mașini de spălat vase

Mașina de spălat vase devine din ce în ce mai necesară în bucătăriile moderne. Este și firesc. Timpul este prețios și trebuie să ne bucurăm de el în cel mai frumos mod cu putință.

Spălatul vaselor se poate transforma într-o sarcina foarte simplă. După o zi lungă petrecută la birou, la cumpărături și, mai apoi, în bucătărie gătind, câteva momente de relaxare sunt binevenite. Dacă ai hotărât să îți faci viața de acasă mai ușoară și să îți cumperi o mașină de spălat vase, caută produsul potrivit pornind de la sfaturile de mai jos, oferite de producătorul de mașini de spălat vase Arctic.

1. Capacitate și dimensiuni

Unele mașini de spălat vase pot avea o capacitate cuprinsă între 10 și 14 seturi. Un set înseamnă o farfurie întinsă, una adâncă, un bol, o farfurie pentru deșert, o cană, un pahar, lingură, furculiță, cuțit și linguriță. Ce trebuie să ai în vedere este modalitatea de compartimentare, care îți va permite aranjarea cât mai ușoară a vaselor în interior. Consultă manualul de utilizare al produsului. Aici vei găsi diferite scheme pentru a folosi spațiul cât mai eficient. Astfel, îți vei putea da seama dacă respectivul model este suficient de spațios pentru nevoile tale.

2. Programe și cicluri de spălare

Cercetează cu atenție programele unei mașini de spălat vase, deoarece astfel vei ști exact în ce mod și în cât timp se realizează curățarea.

În general, mașinile au programe adaptate în funcție de gradul de murdărire al vaselor, dar și de cât sunt de fragile. Acestea variază de la expres la intensiv. Asigură-te că modelul de mașini de spălat vase pe care vrei să îl achiziționezi are și opțiunea de încărcare pe jumătate. Astfel, vei curăța vasele în cel mai eficient mod, cu un consum redus de apă, curent electric și detergent. Foarte utile sunt și programele destinate utilizării zilnice.

Nu este de ignorat nici posibilitatea de programare. Te poți bucura de un răgaz de 3, 6 sau 9 ore, până când mașina va începe să funcționeze. În acest interval poți adăuga și alte vase sau pur și simplu o poți lăsa să spele în lipsa ta. Când te vei întoarce acasă vasele vor fi curate și uscate. Singurul lucru pe care îl ai de făcut este să le așezi în dulap.

3. Nivelul de zgomot

Bucătăria este de cele mai multe ori locul în care se adună toată familia. Acest aspect este și mai important de verificat, dacă locuința ta are o bucătărie de tip open space. Nu ți-ai dori ca sunetul făcut de mașina de spălat vase să vă întrerupă filmul, emisiunea preferată sau conversațiile. Un nivel de zgomot în jurul a 50dB este unul confortabil raportat la spațiul unei locuințe.

4. Consumul de apă și energie

Utilizarea unei mașini de spălat vase implică un consum mai mic de apă decât spălarea manuală. Un program de spălare utilizează în medie 10 litri. Prin comparație, spălarea manuală a vaselor implică un consum și de 4 ori mai mare.

În ceea ce privește eficiența energetică, îndreaptă-ți atenția către un produs semnalizat ca fiind din gama A+, ce asigură un consum redus de energie, cu până la 24% mai mic decât unul din clasa A.

5. Perioada de garanție și testare a produsului

Perioada de garanție a unui produs electrocasnic este un indicator al calității acestuia. Orientează-te spre un model care se bucură de o perioadă extinsă. 5 ani de zile este un termen suficient de lung, care să îți ofere încrederea necesară pentru a cumpăra un anumit produs.

Pentru a te bucura încă din momentul achiziției de beneficiile unei mașini de spălat vase, pune în aplicare câteva sfaturi simple. Încarcă mașina de spălat vase conform schemelor recomandate de producător.

Vizualizări: 530

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: