Și-a aruncat casa în aer căutând o brichetă!

O bătrână de 84 de ani din Gorj și fiul său de 62 de ani, imobilizat la pat de un handicap sever, pot să spună că s-au născut la sfârșitul săptămânii trecute pentru a doua oară, după ce au scăpat cu bine dintr-o explozie.

Femeia a vrut să aprindă gazele la sobă pentru a încălzi locuința, dar de când le-a deschis și până când le-a aprins a trecut ceva timp, iar acumularea care s-a produs a generat o explozie atunci când bătrâna a folosit o brichetă pe care nu a găsit-o prea repede prin casă. Amândoi au fost salvați la timp, iar pompierii au intervenit pentru a opri extinderea focului, casa fiind una duplex.

Bărbatul de 62 de ani a fost salvat de o vecină, care, în ciuda flăcărilor prin care a trebuit să treacă, a declarat că nu i-a fost frică, mult mai important fiind să îl scoată pe acesta afară la timp. „Eu îl scosei pe băiatul bătrânei. Un vecin mă anunță că explodă ceva la ei în casă și, când intrai eu acolo, bătrâna era la ușă, cerea ajutor, iar eu m-am dus după fiul dumneaei. L-am scos din fumul ăla gros. Teamă nu mi-a fost că mi-a părut rău de el și nu m-am gândit atunci decât că nu trebuie să rămână acolo”, a spus Ileana Papuc. Și vecinii acesteia au sărit în ajutorul celor din locuința cuprinsă de fum și foc după producerea exploziei,  oamenii încercând să salveze ce se mai putea.

Plecată cu treabă la Rovinari de dimineață, fiica bătrânei a venit și ea acasă cât a putut de repede, dând asigurări că nu erau probleme la instalația de gaze. „Soba nu era defectă pentru că se făcuse recent revizia. Probabil că ea a dat prea tare la gaze și când să aprindă cu bricheta a ieșit flacăra peste. Nu știu nici eu cum s-a întâmplat exact pentru că nu am fost acasă. Defecțiuni însă nu erau pentru că revizia fusese făcută recent la toată instalația tocmai ca să evităm asemenea probleme”, a spus Maria Ștoflea. Vecinii bătrânei spun că aceasta ar fi povestit imediat după producerea exploziei că nu și-a dat seama că s-a produs o acumulare de gaze până a găsit bricheta prin casă.

Cert este că imediat după producerea exploziei, locuința a fost cuprinsă de flăcări, dar nu unele mari pentru că tavanul era totuși din paie și lut, fiind mai mult fum. Două echipaje de la ISU Gorj, unul de voluntari civili, precum și ambulanțe au sosit la locul nenorocirii pentru a ajuta și a salva ce se mai poate. Bătrâna a fost transportată la spitalul din Târgu Jiu fără să aibă răni grave, iar fiul său a rămas în îngrijirea unor vecini, pompierii lichidând incendiul înainte de a se extinde la casa vecinilor. Casa a devenit însă o ruină, în plină iarnă locatarii de aici fiind nevoiți să se mute pe la rude și vecini până când vor face rost de bani pentru reparații.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: