Și-a dus iubita în pădure și i-a spus că o omoară

Un bărbat de 32 de ani, din Târgu Jiu, agent de vânzări, a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru lipsire de libertate. Tânărul și-a pălmuit iubita, a urcat-o cu forța în mașină și a dus-o în pădure la Drăgoieni, unde a amenințat că o omoară. Deși fata și-a retras toate acuzațiile, bărbatul nu a scăpat fără condamnare.

Fata voia de ceva vreme să încheie relația, dar nu avea curaj. Bărbatul avea un comportament agresiv și îi era teamă de cum va reacționa. Așa că tânăra i-a acceptat într-o zi invitația la cafea. Bărbatul și-a ieșit din minți când fata a primit un mesaj de la un amic, care o invita în oraș.

Și-a controlat gesturile până când au urcat în mașină. Cuprins de gelozie, bărbatul a devenit agresiv în limbaj. I-a cerut iubitei telefonul mobil și i-a spus că va opri mai întâi la mormântul tatălui său, după care se va sinucide. Ajunși la cimitir, fata a profitat de neatenția individului și a mers la două femei aflate în zonă, cerând ajutor.

Observând acest lucru, bărbatul a tras-o pe fată de păr și a urcat-o cu forța în mașină. I-a spus că vor merge în pădure la Drăgoieni, unde o va omorî și apoi se va sinucide. Îngrozită, fata a încercat să sară din mașină, dar a fost lovită cu palma peste față. Un șofer care trecea prin zonă a auzit țipetele fetei și a sunat la 112.

„Când au ajuns în pădure, inculpatul a scos din mașină un cuțit tip cutter cu care a amenințat-o că o omoară, apoi se va sinucide. Persoana vătămată l-a convins să lase cuțitul și să se întoarcă la locuința inculpatului, însă pe drum au fost opriți în trafic de un echipaj de poliție”, potrivit informațiilor din dosar. Fapta s-a petrecut în luna iulie a anului trecut.

Inițial, bărbatul nu a recunoscut că și-a amenințat iubita. Le-a spus polițiștilor că și-a pus cutter-ul în zona încheieturii mâinii și i-ar fi zis fetei că „vom ajunge la știrile de la ora 5, pentru că nu suntem în stare să comunicăm”.

La instanță, tânărul și-a recunoscut faptele. Fosta iubită și-a retras plângerea și nu s-a constituit parte civilă în dosar. Bărbatul a scăpat doar de două dintre acuzații. „Instanța apreciază că fapta inculpatului prezintă un grad ridicat de pericol social, având în vedere modalitatea în care a fost săvârșită și relațiile sociale lezate, respectiv libertatea persoanei, prin urmare va aplica inculpatului o pedeapsă cu închisoarea pentru fapta de lipsire de libertate în mod ilegal, reținută în sarcina sa, într-un cuantum orientat spre minimul special prevăzut de lege, și redus cu 1/3, potrivit art. 396 alin. 10 CPP, respectiv va condamna inculpatul la pedeapsa de 8 luni închisoare”, a decis, recent, Judecătoria Târgu Jiu.

Pedeapsa a fost suspendată pe un termen de supraveghere de 2 ani. În acest timp, bărbatul este obligat să frecventeze un program de reintegrare socială și să muncească 60 de zile în folosul comunității. Sentința nu este definitivă.

Vizualizări: 5,599

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: