Șoferiță prinsă drogată la volan. Condamnare!

O tânără de 21 de ani din municipiul Motru a fost condamnată pentru conducerea mașinii sub influența substanțelor interzise. Fapta pentru care a fost judecată a fost comisă cu o săptămână înainte de Crăciunul din 2019.

Aflată sub influența substanțelor psihoactive, tânăra a fost implicată într-un accident de circulație soldat cu vătămări corporale și cu pagube materiale. Incidentul a avut loc pe raza orașului Drobeta Turnu Severin, acolo unde fata locuiește în prezent.

Potrivit poliției, tânăra a lovit un VW Passat condus de un bărbat care nu a respectat semnificația indicatorului STOP și care a pătruns în intersecție fără să se asigure. Șoferița și cele două prietene aflate în mașină, un Opel Astra, au ajuns la spital.

Așa s-a aflat că tânăra consumate substanțe psihoactive, având în sânge o concentrație de 0,007 THC-COOH ug/ml, conform buletinului de analiză toxicologică emis ulterior de către „Mina Minovici”. THC constituie principalul element psihoactiv din cannabis.
Fiind audiată, tânăra a spus că ar fi participat, în urmă cu mai multe zile, la o petrecere unde a fumat o țigară, fără a cunoaște însă conținutul acesteia.

Neavând antecedente penale, fata a scăpat ușor. A fost condamnată la un an de închisoare, iar pedeapsa a fost amânată pe un termen de supraveghere de 2 ani.
„Cu privire la identificarea sancțiunii penale aplicabile inculpatei, instanța apreciază că pedeapsa închisorii, orientată spre minim, respectiv în cuantum de 1 an închisoare, reprezintă în acest moment o sancțiune suficient de energică și de fermă pentru a descuraja inculpata de a adopta în viitor o conduită infracțională similară”, a motivat instanța.

Iar având în vedere vârsta inculpatei (n.red. la data săvârșirii faptei avea 19 ani) și faptul că se află la primul contact cu legea penală, instanța a apreciat că „în acest moment, amânarea aplicării pedepsei este suficientă pentru a o responsabiliza pe inculpată, dar și proporțională cu gravitatea faptei și pericolul social al acesteia.”
Tânăra va trebui însă să muncească două luni în folosul comunității. Sentința pronunțată zilele trecute nu este definitivă.

Vizualizări: 12,746

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: