Șofer cu permis de conducere fals. Îl cumpărase în urmă cu 4 ani!

Un tânăr din județul Gorj a fost prins de poliție cu un permis de conducere fals. Bărbatul nu a urmat cursurile vreunei școli de șoferi, recunoscând că a cumpărat permisul, în urmă cu patru ani, de la un român din Marea Britanie.

Tânărul din orașul Turceni a fost condamnat, zilele trecute, la 11 luni de închisoare, pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals.

Pedeapsa a fost suspendată pe un termen de supraveghere de 3 ani, timp în care va trebui să urmeze un program de reintegrare profesională și să lucreze 80 de zile în folosul comunității, la primăria sau liceul din Turceni.

Potrivit rechizitoriului, individul a fost oprit de poliție în data de 14.01.2020, în jurul orei 16:00, chiar în centrul orașului Turceni. Aflat la volanul unei Skoda Fabia, tânărul le-a înmânat polițiștilor un permis de conducere despre care știa că nu este autentic.

În urma verificărilor efectuate în baza de date, oamenii legii au constatat că individul nu figurează cu permis de conducere.

Fiind audiat, inculpatul a recunoscut fapta, beneficiind de reducerea pedepsei cu o treime. Bărbatul a declarat că nu deține permis de conducere auto pentru nicio categorie de autovehicule, iar permisul de conducere prezentat la control este fals întrucât nu a urmat nici un curs de pregătire și perfecționare în conducerea autovehiculelor și nici nu a susținut un examen.

El a mai spus că a obținut permisul contra cost, în anul 2017, în Marea Britanie, de la un cetățean român.

Instanța a apreciat că faptele inculpatului prezintă un grad ridicat de pericol social și l-a condamnat cu suspendare. Bărbatul a scăpat cu o pedeapsă ușoară pentru că nu are antecedente penale și a colaborat cu anchetatorii. Sentința Judecătoriei Târgu Jiu nu este definitivă,

Vizualizări: 13,201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: