Alba-neagra în instanță! Dosarul șefului Aparegio se întoarce la Parchet

Nu începe încă judecata în dosarul șefului Aparegio Gorj, Traian Pătrășcoiu, acuzat de delapidare și instigare la fals material în înscrisuri sub semnătură privată.

După ce un judecător de cameră preliminară a dispus în primăvară începerea judecății în acest dosar, Pătrășcoiu a anulat decizia la Tribunalul Gorj. Acum, un nou judecător a decis restituirea cauzei la Parchet, pentru completarea rechizitorului.

„Admite în parte cererile și excepţiile formulate de inculpatul Pătrăşcoiu Traian trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de delapidare, în formă continuată, (160 acte materiale) şi instigare la infracţiunea de fals material în înscrisuri sub semnătură privată, toate cu aplicarea art. 38 alin. (1) Cod pen. (...) constată neregularitatea rechizitoriului nr. 4464/P/2016 din data de 15.03.2021, al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, privind lipsa descrierii totale sau lipsa descrierii complete a uneia dintre faptele pentru care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Pătrășcoiu Traian, prin raportare la materialul probator pe care se întemeiază acuzarea, respectiv la cea de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată ce s-ar fi săvârşit de către inculpat în cursul lunii februarie 2016”, se arată în sentința Judecătoriei Târgu Jiu din 18 august, care poate fi contestată.

Copia încheierii motivate va fi comunicată Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, procurorul urmând să comunice judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei.

Șeful Aparegio Gorj este acuzat că a transformat un sediu destinat casieriei într-un apartament de locuit pentru fostul său consilier Ion Iliescu. Acesta l-a folosit în perioada 2016-2019, Aparegio cheltuind peste 40.000 de lei pentru modernizarea spațiului ce figura cu destinația de birouri. 

Pătrășcoiu ar fi dispus, prin semnarea ordinelor de plată, să fie achiziționat mobilier și să fie plătite facturi la utilități pentru casieria-dormitor.

În rechizitoriu se arată că în locul produselor „pat, saltea, noptieră şi comodă”, în actele firmei au apărut „dulapuri şi casetiere”.

Vizualizări: 3,330

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: