Şi-a luat adio de la viaţă, aruncându-se în fântână

„Adio, viaţă!”. Acesta este mesajul lăsat lângă fântână de un localnic din Bărbăteşti, înainte să-şi ia zilele. Jumară, un câine bătrân pe care îl avea în grijă, a stat ore în şir în drum, nemişcat.

Stăpânul lui Jumară avea 68 de ani și de ceva vreme era suferind de boli cardiace, pe care a încercat să le trateze pe la diferite spitale din țară. S-a luat însă la ceartă cu medicii și nu mai avea încredere în capacitatea acestora de a-l face bine, așa că nu mai spera să se însănătoșească. Rudele îl supravegheau mare parte din timp, pentru a se asigura că este bine, însă, ieri, pentru câteva minute, soția sa a plecat după morcovi în grădină, iar la întoarcere a constatat că bărbatul plecase de acasă.

„A venit copilul și m-a întrebat unde este ta-su. I-am spus că e la el în cameră, dar plecase deja. Copilul mi-a zis că o vecină a găsit un bilet de adio pe o fântână de lângă casă, iar când am venit aici și ne-am uitat, el era în apă, murise deja”, a povestit Viorica Pădure, soția celui mort. Localnicii care au zărit biletul pe fântână și în care Pădure scrisese ”Adio viață!”, spun că acesta încă mai trăia atunci când a fost descoperit. Nu a avut însă cine și cu ce să intre după el în fântână și, astfel, ultima dorință a cestuia i s-a îndeplinit, trupul neînsuflețit fiind dus ieri la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

Câinii au urlat toată noaptea

cainele_sinugicasuluiAlarma s-a dat în satul Socu ieri, la puțin timp după ora prânzului, când cineva a sunat la 112 și a anunțat că un localnic este căzut într-o fântână, fiind risc mare să se înece. Imediat s-au pus în mișcare echipaje de la pompieri și ambulanță, dar, înainte de a ajunge la locul intervenției, pe mijlocul drumului de țară îi aștepta Jumară, câinele lui Ion Pădure. Animalul s-a dat cu greu dus din drum, sătenii remarcând imediat prezența acestuia acolo. „E câinele celui care muri. De când muri, el stă numai în mijlocul drumului, nu pleacă de acolo. Îi simte lipsa, că era atașat de stăpânul lui. A urlat și zi, și noapte, cu încă unul, că avea doi. Amândoi au urlat de ne-am și gândit ce s-o întâmpla și uite că acum s-a întâmplat”, a spus  vecină a celui decedat.

Pe o bancă la poartă, cu vedere spre fântâna la care și-a găsit sfârșitul Ion Pădure mai stăteau doi vecini, care au confirmat și ei supărarea lui Jumară. „E un câine bătrân, îl creștea de o grămadă de ani. Toată noaptea a urlat, iar ai bătrâni știți că spun că atunci se întâmplă ceva. Acum s-a întâmplat, mai ales că el era și cam bolnav și, probabil, a și premeditat nenorocirea asta”, a spus un localnic.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: