Și-a omorât mama și vrea să fie liber. Acuză că e în depresie!

Criminalul din Gorj, care astă-vară și-a ucis mama nevăzătoare, a făcut mai multe cereri în instanță, solicitând să fie lăsat în libertate, sub control judiciar. Bărbatul de 39 de ani acuză probleme de sănătate ce nu pot fi tratate în rețeaua medicală a Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Pe 4 ianuarie, Curtea de Apel Craiova i-a respins definitiv contestația. Judecătorul a considerat că nu se impune ca inculpatul să fie judecat în stare de libertate, având în vedere gravitatea și natura infracțiunii, de omor asupra unui membru al familiei.

Instanța a ținut cont și de „periculozitatea inculpatului ce rezultă din natura infracțiunilor săvârșite și perseverența infracțională a acestuia”, precum și de faptul că nu există date din care să rezulte că afecțiunile medicale de care suferă nu pot fi tratate în regimul penitenciar.

Bărbatul s-a plâns că este grav bolnav, fiind diagnosticat cu tulburare depresivă majoră, steatoză hepatică, gastrită cronică și tahicardie sinusală. A mai susținut că în penitenciar nu există medic psihiatru și că nu beneficiază de tratamentul adecvat.

El și-a lovit mama de mai multe ori, iar apoi a strâns-o de gât până a lăsat-o fără suflare. Cei doi stăteau într-o locuință socială oferită de primărie, în satul Totea, din comuna Licurici.

Bărbatul trăia doar din indemnizația oferită de stat în calitate de însoțitor al mamei sale nevăzătoare. Consuma des alcool și era cunoscut în sat ca fiind o persoană violentă. Individul acumulase zeci de amenzi pentru scandal, injurii sau apelarea nejustificată a numărului unic de urgență 112. Înainte de această tragedie, bărbatul fusese reținut pentru că și-a bătut mama. Femeia avea 61 de ani.

Potrivit instanței, bărbatul a suferit multiple condamnări, în special pentru infracțiuni contra persoanei. „Cu toate acestea, inculpatul nu a înțeles să-și modifice conduita, în sensul de a adopta o atitudine corectă față de ordinea de drept și de regulile de conviețuire socială, ci a continuat să ignore atât valorile ocrotite de lege, cât și avertismentul ferm dat de societate, prin instanțele de judecată”, a conchis instanța.

Criminalul se află după gratii din data de 13 iulie.

Vizualizări: 2,106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: