Majorarea taxelor, contestată la Motru. Primar: Nu știu dacă vom avea câștig de cauză

Primăria Motru a contestat decizia Curții de Conturi care a stabilit ca taxele și impozitele locale să fie majorate cu până 130% pentru că, în ultimii ani, nu au fost majorate așa cum a cerut legea. În ciuda demersului, edilul Cosmin Morega nu se declară prea optimist. „Nu știu dacă vom avea câștig de cauză”, a spus primarul din Motru.

La sfârșitul anului trecut, Curtea de Conturi a stabilit că taxele și impozitele din Motru trebuie majorate cu până la 130%. Asta din cauza faptului că nu au fost majorate cu indicele de inflație în ultimii ani. Primarul Cosmin Morega a explicat că a fost contestat raportul Curții de Conturi, dar nu este foarte încrezător într-o reușită. „Încă nu e rezolvată această problemă. E o treabă foarte sensibilă. Am făcut contestație la Curtea de Conturi. Nu știu dacă vom avea câștig de cauză. Va rămâne de văzut, dar cred că va fi în defavoarea cetățenilor, lucru care nu este corect și normal”, a spus primarul din Motru.

Până când se vor lămuri lucrurile definitiv, taxele și impozitele locale au fost majorate în 2021 cu 3,8%, așa cum prevede legea. Dările către stat pot fi achitate la Motru chiar din această săptămână. “Taxele vor rămâne neschimbate, doar cu o mică majorare de 3,8%, indicele de inflație care este obligatoriu pe lege a fi adăugat. Fără a adăuga acest indice, practic am greși din nou și nu am vrut acest lucru. Vor trebui urcate taxele și impozitele locale la nivelul maxim, stabilit de lege. Le-am aprobat în decembrie. Adăugăm numai indicele de inflație. Am luat legătura cu cei de la Taxe și Impozite Locale și i-am rugat să poată fi încasate aceste taxe de astăzi (n.r. luni) și restul taxelor și documentelor necesare cetățenilor”, a mai explicat Morega, la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,001

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: