Şi-a omorât soţia după ce a „confundat-o” cu pisica…

Sfârşit cumplit pentru o femeie de 32 de ani din Dragoteşti, care ieri dimineaţă a fost găsită fără suflare de către un nepot al său, venit să vadă ce mai face. Acesta se întâlnise pe uliţele satului cu bărbatul celei decedate, omul declarând senin că omorâse o pisică pe calea ferată, loc în care, cu o zi înainte încercase el să îşi pună capăt zilelor. Doi copii au rămas fără părinţi în urma acestei nenorociri.

Tragedia a avut loc în satul Trestioara. Dorina Mituică, de 32 de ani, era căsătorită de peste un deceniu cu Dan, un bărbat de 43 de ani, cu care se înţelegea de minune. Nimeni nu i-a văzut certându-se până acum, marţi după amiază femeia găsind acasă un bilet în care soţul îşi cerea scuze şi spunea că merge pe calea ferată ce trecea prin apropierea casei pentru a-şi pune capăt zilelor. A reuşit să îl descopere la timp şi să prevină o nenorocire, dar cum vorba „pe cine nu laşi să moară nu te lasă să trăieşti” nu a fost inventată degeaba, la câteva ore după acest incident femeia a fost descoperită fără suflare.

Alin Tănăsoiu este nepotul care aflase de tentativa de suicid a lui Dan, iar ieri dimineaţă l-a întâlnit pe acesta la magazinul din sat, în timp ce povestea la toată lumea că omorâse o pisică pe calea ferată pe motiv că l-ar fi mieunat toată noaptea şi nu l-ar fi lăsat să doarmă. „M-am dus imediat acasă pentru că ştiam că avusese acea cădere psihică şi m-am gândit la ce putea fi mai rău. Ea nu a vrut să îl ducem la psihiatrie marţi seara pentru tratament, considerând că află lumea şi se face de râs în sat. Acum, eu când am intrat în curte am dat peste ea. Era căzută jos, înjunghiată la piept mai ales, lovită cu un topor am înţeles, nu mai respira, nu mai mişca”, povesteşte nepotul celor doi soţi.

Ameninţa cu sinuciderea

Femeia a fost găsită într-o baltă de sânge, în casă dormind cei doi copilaşi ai săi, doi băieţi de 8 şi 4 ani, care au şi fost duşi la nişte rude. Apropiaţii Dorinei Mituică au venit imediat la faţa locului, o nepoată a acesteia leşinând în momentul în care a aflat ce s-a întâmplat. Tatăl femeii a fost însă la un pas de a-şi linşa ginerele, cel suspectat de crimă fiind protejat de poliţişti împotriva furiei părintelui îndoliat. „O luase razna, tot spunea că el se omoară. Zicea că dă cu maşina într-un pom sau într-un tir sau că o omoară şi pe ea şi pe copii. Nu mai avea bani, zicea că nici pentru pâine nu se mai descurcă. Nu ştiu ce îl apucase”, a spus bărbatul cu lacrimi în ochi.

Dan Mituică nu şi-a schimbat declaraţia pe parcursul zilei, el spunând permanent că a ucis o pisică şi că soţia sa este plecată la Bucureşti cu treburi. Acesta părea să nu conştientizeze ceea ce a făcut, motiv pentru care anchetatorii îl vor supune unei evaluări psihiatrice. El este acuzat de omor calificat şi riscă 25 de ani de închisoare dacă va fi găsit responsabil pentru faptele sale. Cei doi copii ai săi vor fi crescuţi cel mai probabil în următorii ani de către rude. Localnicii nu au avut cuvinte rele la adresa celor doi soţi, ambii fiind lăudaţi pentru felul în care munceau şi reuşeau să îşi crească băieţii, gestul de acum uimind pe toată lumea.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: