Transportat cu elicopterul la Bucureşti, după ce a căzut de la înălţime

Un bărbat a fost transportat aseară cu un elicopter către Spitalul Badgasar Arseni din Bucureşti după ce ieri de dimineaţă a căzut în gol de la o înălţime de peste 3 metri. Gorjeanul lucra în construcţii în Curtişoara şi se pare că accidentul s-a întâmplat în timp ce acesta turna un stâlp de beton. Familia a cerut ca victima să fie transferată la Bucureşti cu un elicopter şi au refuzat ambulanţa ce le-a fost pusă la dispoziţie.

Sorinel Vlad are 44 de ani şi este angajat al unei firme din Petroşani care execută lucrări de construcţii în cartierul Curtişoara. Acesta s-a dus ieri de dimineaţă la serviciu şi încercând să toarne un stâlp de beton a căzut în gol de la o înălţime de peste trei metri. A ajuns de urgenţă la Spitalul din Târgu-Jiu unde medicii au decis să-l transfere la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti. Bărbatul nu-şi mai aminteşte absolut nimic. „Ştiu doar că m-am dus la serviciu şi trebuie să torn un stâlp de beton. Mă ţineam de o pompă. Apoi m-am trezit la spital“, a spus acesta. 

Familia a solicitat elicopter

Deşi i se pusese la dispoziţie o ambulanţă cu care să fie transportat la Bucureşti, familia a cerut ca transportul să se facă cu un elicopter. „Nu ştiu exact ce i s-a întâmplat. Ştiu doar că a căzut de la înălţime şi are probleme la coloană. Noi am cerut să fie transferat cu elicopterul pentru că ajunge mai repede şi cu ambulanţa e mai greu şi drumul e aşa cum e”, spune fratele victimei.

Elicopterul a ajuns aseară pe stadionul Municipal de unde a preluat victima. ”Bărbatul este stabilizat dar din cauza traumatismelor multiple pe care le are necesită investigaţii suplimentare”, a declarat Maria Boncea, medic la Serviciul de Ambulanţă Gorj

„Victima are un traumatism cranio-cerebral acut, un traumatism de coloană dorsală cu fractură la vertebrele toracale şi paraplagie post traumatică. Am decis să-l transferăm la Bucureşti”

 Liliana Crăciun, medic UPU.

   

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: