Doi copii în comă alcoolică după Festivalul Berii

Comercianţii de la Festivalul Berii s-au dovedit iresponsabili şi au vândut băuturi alcoolice copiilor. Doi dintre aceştia, de 11 şi respectiv 12 ani, au ajuns în comă alcoolică la spital. Mulţi alţii au consumat băuturi alcoolice, semn că organele de ordine nu şi-au făcut datoria.

Primul copil ajuns în comă alcoolică la spital are 11 ani şi este din Târgu Jiu. Băiatul este în grija bunicii încă de la vârsta de doi ani, dar până acum a fost un copil cuminte. Când şi-a revenit din comă, băiatul a spus că a băut numai suc, dar probabil colegii au vrut să îi facă o glumă şi i-au pus alcool în pahar. Bunica acestuia crede că a fost doar o întâmplare şi că băiatul nu va mai face astfel de probleme.

Mamă: „I-am dat zece lei să meargă pe Insuliţă”

Un al doilea băiat, de 12 ani, a ajuns şi el în comă alcoolică la spital, tot după ce a băut cu prietenii pe Insuliţă. Acesta a plecat cu troleibuzul spre casă, dar i-a venit rău atunci când a coborât din mijlocul de transport şi a căzut în stradă. Mama băiatului, aflată ieri la spital, a spus că i-a dat acestuia zece lei să meargă cu fetele pe Insuliţă. „Mi se părea normal să îl las, că are 12 ani, dar nu m-am aşteptat la aşa ceva. Iniţial am zis să îi dau 5 lei, dar apoi m-am gândit că e prea puţin şi i-am dat zece”, a spus mama băiatului.

Potrivit medicilor de la Unitatea de Primiri Urgenţă, ambii copii au fost stabilizaţi şi sunt în afara oricărui pericol.

Protecţia Consumatorului nu a găsit nereguli

Nici Poliţia, nici Protecţia Consumatorului nu au găsit nereguli pe insuliţă în timpul controalelor făcute. „Noi am făcut controale în fiecare seară pe insuliţă. Duminică într-adevăr nu mai mers pentru că am fost la Câlnic şi Motru, dar de câte ori am fost la Festivalul Berii nu am găsit minori la terase", a spus Mădălin Giurcău, comisar şef OPC Gorj.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: