Şi-a recuperat maşina după şase luni de la poliţia din Motru

Un bărbat din Mehedinţi a avut nevoie de şase luni pentru a-şi recupera maşina de la poliţia din Motru. În tot acest timp, Marian Ciobilă a avut dosar penal pentru tăinuire, pentru că bărbatul care i-a vândut maşina a declarat-o furată în Marea Britanie, în speranţa că va rămâne şi cu banii, şi cu maşina. Poliţistul care a cercetat cauza a ajuns la concluzia că Ciobilă a fost cumpărător de bună credinţă şi a dispus restituirea maşinii.

Marian Ciobilă spunea încă din aprilie, când poliţia i-a ridicat maşina, că este o chestiune de timp până când o va recupera. Acesta a cumpărat maşina, dar cetăţeanul din Marea Britanie i-a vândut-o după ce în prealabil o declarase furată.

Mehedinţeanul de 48 de ani s-a ales în aprilie 2018 cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire. Poliţiştii gorjeni de la Serviciul de Investigaţii Criminale au comunicat la acea vreme că autoturismul figurează ca furat, din data de 14 iunie 2016, fiind căutat de către autorităţile competente din Marea Britanie.

Maşina, un Audi A4, i-a fost restituită lui Ciobilă miercuri, 19 septembrie. „Acum am luat maşina înapoi. Mi-au luat-o pe 11 aprilie, eu am spus de atunci că nu e furată. Din 11 aprilie şi până azi a fost în curte la Poliţia Motru din Judeţul Gorj”, a spus Ciobilă.

Potrivit documentului prin care dosarul de tăinuire a fost clasat, „numitul Ciobilă Marian nu a cunoscut faptul că autoturismul marca Audi A4 (...) este semnalat de autorităţile din Marea Britanie ca bun căutat în vederea confiscării”, el şi fiul său fiind consideraţi cumpărători de bună credinţă. Pe cale de consecinţă, poliţistul a propus clasarea cauzei penale şi restituirea autovehiculului, ceea ce s-a şi întâmplat.

Acum, Marian Ciobilă le recomandă celor care cumpără maşini la mâna a doua din străinătate să facă plăţi doar prin transfer bancar, nu cash, dar şi să verifice toate seriile maşinii.

Vizualizări: 6,875

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: