Târgu Jiu: Autobuzul primit cadou, pus în circulație

A fost pus în funcțiune unul dintre cele trei autobuze acordate cu titlu gratuit societății de transport în comun din Târgu Jiu, Transloc SA. Autovehiculul a intrat de miercuri pe traseu. Directorul societății, Mihai Paraschiv, spune că în următoare perioadă vor intra în funcțiune și celelalte două.

Parcul auto al societății Transloc este foarte învechit, unele dintre autobuze fiind considerate adevărate epave. Pentru a mai îmbunătăți puțin situația, o firmă din Târgu Jiu a donat cu titlu gratuit trei autobuze în stare bună de funcționare, dotate cu aer condiționat și cu rampă pentru persoanele cu dizabilități.

Directorul Transloc, Mihai Paraschiv, spune că aceste mașini sunt binevenite pentru societate, ținând cont de situația în care se află parcul auto. ”Astăzi a intrat în traseu unul dintre cele trei autobuze primite printr-un contract de comodat de la o firmă din Târgu Jiu. Situația nu este tocmai roz în cadrul societății, iar aceste autobuze sunt binevenite în această perioadă. Avem 6 autobuze din cele 31 defecte, care nu vor fi prea curând reparate. Așadar, aceste autobuze sunt dotate cu aer condiționat, podea coborâtă și rampă pentru persoanele cu dizabilități. Cred că vor fi un plus pentru călătorii din municipiul Târgu Jiu”, a spus directorul Transloc, Mihai Paraschiv.

Contractul de comodat este pentru o perioadă de 6 luni, iar între timp trebuie găsite anumite soluții, spune Paraschiv. ”Contractul de comodat este pe o perioada de 6 luni, timp în care sper să găsim alte soluții. Parcul auto este vechi și nu știu cât de repede vor veni mijloace noi de transport. Bugetul propus de mine a suferit niște modificări la sugestia lui Aurel Popescu. Ne-au fost tăiați banii pentru închirieri. Nu vom mai avea nici posibilitatea de a închiria alte autobuze în viitorul apropiat, dar sunt optimist și cred că vom găsi soluții”, a mai adăugat Paraschiv.

Parcul auto din cadrul societății Târgu Jiu nu a mai fost reînnoit de zeci de ani, iar proiectul privind noile autobuze care ar trebui să ajungă în Târgu Jiu întârzie să fie finalizat.

Galerie foto


Vizualizări: 2,586

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: