Și pensionarii au ieșit în stradă. Motivul!

Zeci de pensionari din județul Gorj au protestat, miercuri, în fața Prefecturii. Oamenii le cer guvernanților să își îndrepte fața și către ei, dorindu-și pensii mai mari. Decizia guvernului de a nu majora punctul de pensie cu 40%, așa cum era legea, i-a scos în stradă pe pensionarii din toată țara.
 
Cei mai mulți se plâng de faptul că pensiile pe care le încasează lunar nu le sunt suficiente sa trăiască. Fie că dau bani pe medicamente, rate, alimente sau întreținere, vârstnicii ajung ca de la lună la lună să ia bani de la copiii lor.

Una dintre protestatare spune că traiul este prost, iar cei la conducere țării trăiesc regește. „Vrem și noi să avem pensiile lor, banii lor, averile lor, să trăim si noi bine. Ne-au închis și spitalele, hoții, murim în casă. Rușine să le fie. Să ne lase să trăim, să plece. Am o pensie de doar 1.200 de lei, din care peste 300 de lei îi dau pe medicamente”, a spus femeia.

Alții spun că norocul lor constă în ajutorul copiilor. ”Avem noroc cu copiii noștri. Ei ne mai dau bani, altfel murim în casă (...) Alții au pensii de sute de milioane de lei și noi murim în casă. Am de dat sute de lei pe lună pentru medicamente. Nu se poate asa ceva”, au spus protestatarii.

Petre Rădulescu, președintele Ligii Pensionarilor din Gorj, cere să se respecte legea pensiilor: ”Majorarea pe care ne-au promis-o este apă de ploaie. Am muncit ani de zile pentru a susține economia, iar acum am ajuns bătaia de jos a conducătorilor”.

Vizualizări: 1,073

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: