Protest la școală. "Nu avem speranțe că se va rezolva"

Profesorii din cadrul Liceului de Arte din Târgu Jiu au protestat din nou, miercuri, în fața instituției de învățământ. Motivul a fost legat de desființarea unei clase a IX-a, începând cu anul viitor. Cadrele didactice sunt extrem de revoltate pe această decizie și cer explicații. Este un liceu vocațional, cu trei profiluri diferite, astfel că renunțarea la o clasă înseamnă renunțarea la un profil. Inspectoratul Școlar trebuie să reducă 30 de clase în tot județul, deoarece numărul de elevi care vor merge la liceu este mai mic cu o mie față de anul precedent.
 
Profesorul Florin Berculescu spune că nu înțelege cum o clasă poate fi desființată, mai ales că este acreditată, fiind o decizie aberantă. Cadrul didactic acuză faptul că la alte licee nu s-au făcut reduceri.

„Nu înțeleg cum poate sa fie desființată o clasă, atât timp cât este acreditată. Este o decizie aberantă. Se spunea că de la fiecare colegiu se va desființa câte o clasă, dar se pare că nu este așa. De exemplu, de la Colegiul Național Tudor Vladimirescu am aflat pe surse ca nu se renunță la nicio clasă, la fel și la Liceul Sportiv. Noi avem o singură clasă de profil, nu o poți desființa. Este o școală cu rezultate remarcabile și merită toată atenția”, a spus profesorul Berculescu.

Cadrele didactice vor merge să poarte discuții și la Inspectoratul Școlar Județean Gorj. ”Au fost făcute întâmpinări. Am înțeles ca se vor întâlni la un dialog, sperând să avem câștig de cauză”, a mai spus Berculescu.

Un alt profesor spune că nu are speranțe ca acest protest să aibă rezultate. „Așteptăm decizia inspectoratului. Nu avem speranțe că se va rezolva. Colegii își fac orele din clasă. Nu vrem ca această clasă sa fie desființată. Nu ni s-au explicat criteriile. Vom lupta cu toate puterile democratice pentru a salva acest liceu”, a spus un alt profesor.

Nemulțumiri sunt la mai multe licee, mai ales la cele de prestigiu, unde sunt elevi buni. ISJ Gorj vrea să taie clase la acestea, pentru a menține în viață licee fantomă, unde elevii mai mult chiulesc, iar la Bacalaureat se pică pe capete.

Vizualizări: 1,270

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: