Simona Halep, decorată cu Ordinul Naţional „Steaua României”

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul prin care a decorat-o pe Simona Halep cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler. Ceremonia va avea loc marţi, la ora 12.00, informează Administraţia Prezidenţială.

 „Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 iulie a.c., decretul de decorare a Simonei Halep. Astfel, în semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru câştigarea Trofeului de Tenis de la Wimbledon, pentru rezultatele sportive excepţionale obţinute de-a lungul carierei, pentru desăvârşirea poziţiei în rândul celor mai bune jucătoare ale lumii, precum şi pentru talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul puse în slujba afirmării sportului românesc pe plan internaţional şi popularizării acestuia în rândul tinerilor, fiind un simbol al tinerei generaţii de sportivi, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler sportivei Simona Halep”, se arată în comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale remis astăzi.

Simona Halep a cucerit trofeul de la Wimbledon, sâmbătă, 13 iulie, după ce a trecut în finală de Serena Williams, scor 6-2, 6-2, într-o partidă care a durat doar 55 de minute. Pentru constănţeancă a fost al doilea titlu de Mare Şlem din carieră, după cel de la Roland Garros, din 2018.

Galerie foto


Vizualizări: 613

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: