Simona Halep va urca pe locul 2 în clasamentul WTA după calificarea în sferturi

După calificarea în sferturile de finală la Australian Open 2020 Simona Halep va urca pe locul 2 în clasamentul WTA. Pentru sferturile de finală va lua 430 de puncte, deci va avea minimum 190 de puncte în plus la actualizarea care se va face luni, 3 februarie.

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală la Australian Open 2020, după ce a învins-o pe Elise Mertens, scor 6-4, 6-4 şi o va înfrunta pe Anette Kontaveit, miercuri dimineaţă, pentru un loc în careul de aşi de la Melbourne.

Victoria cu Elise Mertens asigură şi un plus pentru Simona Halep în clasamentul WTA. Simona îşi apărase cu succes cele 240 de puncte pe care le obţinuse în 2019, când era eliminată în turul 4 de Serena Williams, după victoria cu Putintseva. Pentru sferturile de finală va lua 430 de puncte, deci va avea minimum 190 de puncte în plus la actualizarea care se va face luni, 3 februarie.

5751 de puncte are Simona Halep în clasamentul live, iar totalul ar putea creşte dacă va mai aduna victorii la Melbourne. Eliminată în turul 3, Karolina Pliskova pierde puncte în ierarhia WTA, şi va rămâne cu doar 5290. Simona va urca peste ea de luni. Kiki Bertens, eliminată în turul 4 de Garbine Muguruza, ratează şansa de a urca pe podium, peste Pliskova.

Totuşi, Simona Halep nu va putea urca mai sus de locul 2 după Australian Open. Nici măcar dacă va reuşi să câştige finala care va avea loc sâmbătă. Ashleigh Barty va păstra un avans considerabil, indiferent de rezultatele care vor urma. Jucătoarea din Australia, şi ea calificată în sferturile de finală, va avea minimum 8367 de puncte la actualizarea de luni. Astfel, primele trei locuri sunt clare: Barty, Halep, Pliskova, în această ordine.

Galerie foto


Vizualizări: 264

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: