Gestul celebrului muzician André Rieu față de un naist gorjean. „Am avut lacrimi pe obraz“

Celebrul muzician olandez André Rieu a rămas în relații de prietenie cu naistul și profesorul gorjean Dumitru Pasăre, alături de care a cântat în mai multe concerte în România, dar și în străinătate, împreună cu zeci de elevi care studiau acest frumos instrument. În anul 2021, Dumitru Pasăre a trecut prin momente foarte grele, când a fost bolnav de COVID-19 și a fost internat la Terapie Intensivă. 

André Rieu a ținut să-i fie alături în acele momente dificile și i-a trimis un cadou chiar la spitalul în care era internat: „Am rămas în relații foarte apropiate. Am avut nefericita ocazie să stau în spital timp de șase săptămâni din cauza COVID-19. Eram internat la o clinică din Târgu Mureș, iar maestrul André Rieu a aflat că sunt internat acolo. Mi-a trimis un pachet și o scrisoare pentru managerul spitalului de acolo. Am avut lacrimi pe obraz pentru gestul său“, a povestit Dumitru Pasăre. 


„Mi-a căzut naiul din mână de emoție“


Concertele în care naistul Dumitru Pasăre și elevii pregătiți de el au fost prezenți au avut loc în anii 2015-2016. Naistul gorjean a fost impresionat de gestul unui român din public:  ”A fost o experiență extraordinară. Îmi aduc aminte că la un concert susținut în Olanda, în fața a aproximativ 20.000 de spectatori, o persoană se ridică din  public cu steagul României. Mi-a căzut naiul din mână de emoție. Veniseră români din Elveția, Olanda și din Austria, pentru că auziseră cu sunt Români în concertul din Maastricht“. 

Dumitru Pasăre și elevii săi au fost prezenți în 14 concerte susținute de André Rieu în România și Olanda. 

Vizualizări: 2,562

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: