Simulare: Viitură pe râul Jiu

Un număr de 31 de alarme au răsunat ieri în municipiul Târgu Jiu, la orele prânzului, pentru a-i avertiza pe cetăţeni din cauza unei viituri de pe râul Jiu.

Sirenele au fost puse în funcţiune în cadrul unui exerciţiu de simulare prin care au fost transmise mesaje de înştiinţare către primăriile Târgu Jiu şi Drăguţeşti privind creşteri de debite pe râul Jiu. Scopul acţiunii a fost acela de a se verifica tehnica din dotare, comportamentul cetăţenilor, precum şi modul în care autorităţile îşi cunosc atribuţiile în cazul unor inundaţii. Angajaţii de la Apele Române au simulat stăvilirea malurilor cu saci de nisip. La acţiunea de pregătire a primarilor care s-a desfăşurat la restaurantul de pe Insuliţă au participat membri ai Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Tg Jiu, Uzina Hidroelectrică Tg Jiu, Serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, precum şi directorii instituţiilor deconcentrate.

Localnicii din Târgu Jiu nu au părut speriaţi de sunetul alarmei, ci mai degrabă deranjaţi. „Eu locuiesc la ultimul etaj, îmi vuiau urechile de tare de suna. Cred că trebuie reglată să sune mai încet”, spunea un localnic din zona Gării. „Nu ştiu de ce sună alarma, probabil este un exerciţiu. Vedeţi că e război în Ucraina, trebuie să ne pregătim şi noi”, a spus un alt târgujian.

SEMNAL

Semnalul „alarmă la dezastre” se comune din 5 impulsuri a 16 secunde fiecare cu pauză de 10 secunde între ele. Semnalul „încetarea alarmei” se compune dintr-un semnal continuu de aceeaşi intensitate cu durata de 2 minute.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: