Sind Jilţ şi Olservmin au acelaşi lichidator

Firma Siomax a fost desemnată de judecători să se ocupe de insolvenţa firmelor sindicatelor miniere Sind Jilţ şi Olservmin. Ambele firme au intrat în insolvenţă la cererea propriilor administratori, după ce Complexul Energetic Oltenia nu a mai apelat la serviciile lor. Sute de salariaţi au fost deja trimişi acasă.

Sind Jilţ a depus la Tribunalul Gorj cererea de intrare în insolvenţă pe 26 iulie 2013, prin administratorul Constantin Ciortan. Pe 31 iulie, instanţa a dispus deschiderea procedurii simplificate a falimentului şi a numit lichidator firma Siomax, care va depune la 20 august un prim raport cu privire la situaţia firmei. Cei care au bani de recuperat de la Sind Jilţ pot depune cereri de creanţe până la 28 august. Următorul termen de judecată va fi pe 25 septembrie, când vor fi analizate eventualele contestaţii la tabelul de creanţe.

Situaţia Olservmin este aproape identică. Cererea de intrare în insolvenţă a fost depusă de administratorul Constantin Moşilă pe 24 iulie 2013. O zi mai târziu, Tribunalul Gorj a admis cererea de deschidere a procedurii insolvenţei şi a numit administrator judiciar provizoriu firma Siomax, care va primi un onorariu de 2.000 de lei fără TVA. Prima sarcină a noului administrator este ca, până la 24 septembrie, să întocmească un raport asupra cauzelor şi împrejurărilor care au dus la insolvenţă. Cererile de creanţe pot fi depuse până la 28 august, iar eventualele contestaţii vor fi judecate la termenul din 24 septembrie.

Un alt prestator de servicii din minerit intrat în insolvenţă este Cazare Cantine Rovinari. Cererea a fost depusă de administratorul Trufelea Mihaela pe 29 mai 2013.

Vizualizări: 325

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: