Sindicalist din CE Oltenia: Nerespectarea condițiilor de muncă înseamnă sclavie

Sindicalistul Manu Tomescu atrage atenția guvernanților să recunoască condițiile de muncă ale minerilor și energeticienilor în viitorul proiect de lege a pensiilor. În caz contrar, "condamnă oamenii la muncă până la moarte".

"În atenția parlamentarilor de Gorj și a președinților de federații și confederații sindicale reprezentative la nivel de activitate în industria de producere a energiei electrice pe bază de cărbune! Recunoașterea condițiilor de muncă în care își desfășoară activitățile minerii și energeticienii din România, trebuie să se regăsească și în viitorul proiect de lege a pensiilor, exact așa cum ne-a promis domnul Marius Budăi, Ministrul Muncii, la întâlnirea și discuțiile pe care le-am avut anul trecut în luna noiembrie, la București. 

Ținând cont de tehnologia de lucru învechită (anii 70′), de factorii de risc, de noxele și mediul microclimatic în care se muncește în activitatea de producție a energiei electrice pe bază de cărbune, nerespectarea și nerecunoașterea condițiilor de muncă în care își desfășoară activitățile minerii și energeticienii din România, înseamnă SCLAVIE și condamnarea la muncă până la moarte a acestei categorii profesionale!”, a transmis Manu Tomescu, pe Facebook.

Vizualizări: 1,257

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: