CEO: Costurile cu transportul salariaţilor, reduse cu 25%

Administraţia CE Oltenia spune că a economisit un sfert din cheltuielile cu transportul salariaţilor la locul de muncă şi invers. Cei din conducerea companiei spun că au reuşit să reducă aceste costuri după ce au renegociat contractele cadru cu prestatorii, încheind contracte subsecvente, şi au reconfigurat traseele.

Conducerea companiei energetice spune că fiecare subunitate în parte a făcut propuneri legate de traseele pe care le străbat muncitorii pentru a ajunge la locul de muncă. Astfel, din martie, au fost reconfigurate traseele, transmite administraţia CE Oltenia. "În scopul eficientizării şi optimizării transportului de personal în zonele miniere, în data de 29.02.2016 a fost încheiat un contract subsecvent la acordul cadru în vigoare, prin care s-a obţinut o reducere a costurilor totale cu un procent de circa 25%. Modificările aduse acordului iniţial au fost stabilite în baza propunerilor primite în luna decembrie din partea subunităţilor miniere pentru reconfigurarea traseelor, cat şi în urma negocierilor purtate în cursul lunii februarie cu asociaţia de prestatori, compania asigurând timpul necesar menţinerii continuităţii serviciului de transport", se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul companiei.
De altfel, zilele trecute liderul sindical de la cariera Lupoaia, Nicu Bunoiaca, a spus că, în data de 1 spre 2 martie, 12 mineri de la carieră de la schimbul II au aştept ore în şir în staţie după finalizarea programului de lucru pentru că nu a venit nicio cursă să-i preia şi să-i transporte la domiciliu, într-o localitate din Mehedinți.
Nu este pentru prima dată când se modifică graficul transportului personalului. O astfel de acţiune a avut loc şi după disponibilizările din iunie 2015, când circa 2000 de mineri şi energeticieni au fost disponibilizaţi colectiv.

Vizualizări: 3,264

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: