Sindicalişti din CEO, luaţi prin surprindere: Un Fond Proprietatea mai gras!

Liderii de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia au fost luaţi prin surprindere de propunerea PSD de includere a producătorului de energie pe lista Fondului Suveran de Investiţii. Chiar dacă parlamentarii au promis investiţii mai multe în situaţia în care compania energetică va trece în grija acestui Fond Suveran de Investiţii, sindicaliştii nu sunt prea încrezători.

„O mare parte din banii CEO se duce către stat pentru găurile acestor parlamentari care fac tot felul de proiecte de genul ăsta. Merg pe principiul că o vând undeva şi termină cu ea. Nu s-a investit un leu în cariere. Carierele noastre, cel puţin Roşiuţa, Jilţ sau Motru, nu au nimic. Excavatoarele trosnesc, zici că se desfac în două. Securitatea este jalnică. Banii se duc către Guvern, dar înapoi nu mai vine nimic în investiţii”, a declarat liderul de sindicat Nicu Bunoaica.

Mai mult decât atât, sindicalistul susţine că se urmăreşte vânzarea CEO. „Nu ştiu dacă vom apuca să ajungem până în iarnă dacă nu se fac investiţii. Suntem la jumătatea anului şi nu s-a făcut nicio reparaţie la vreun excavator. Cred că se doreşte vânzarea nu pentru a se face ceva, ci pentru a se face ceva pentru băieţii deştepţi. Vor să-l vândă la fier vechi! E un fel de Fondul Proprietatea, dar mai gras”, a mai spus Bunoaica.

Surprins să audă ce planuri au parlamentarii a fost şi Manu Tomescu. Sindicalistul spune că producătorul de energie are nevoie de sprijinul statului. „Nu am ştiut de această propunere. M-a luat prin surprindere. Dacă acest lucru înseamnă investiţii, să se facă, dar sunt sceptic. CEO are nevoie de legi prin care această companie să fie asigurată din punct de vedere financiar, legislativ în această piaţă energetică unde este o concurenţă diabolică. Avem nevoie de ajutor din partea statului şi financiar. Să facă ceva pentru această companie pentru că noi susţinem sistemul energetic naţional şi sistemul energetic naţional este al ţării”, a spus sindicalistul Manu Tomescu.

Vizualizări: 3,458

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: