Sindicaliştii contestă conducerea CEO şi numirile politice

Sindicaliştii din minerit şi energie au întocmit deja o listă de întrebări pentru ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, sau secretarul de stat Rodin Traicu, în cazul în care unul din ei ajunge săptămâna acesta în județul Gorj. Constantin Mitrescu, vicepreședintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), spune că cea mai stringentă problemă cu care se confruntă companiile de stat este lipsa unui buget de venituri și cheltuieli. Mitrescu a făcut și câteva aprecieri la adresa persoanelor nominalizate că vor face parte din conducerea companiei Oltenia.

Constantin Mitrescu, vicepreședintele FNME, a declarat la Radio Infinit că nici până la ora actuală cele două complexuri energetice din Gorj nu au bugetele de venituri și cheltuieli aprobate. Nu înțelege cum se poate funcționa în asemenea condiții. ”Ar fi de bun augur o ședință cu dumnealui mai ales că nici până acum nu s-a aprobat bugetul nici la Rovinari nici la Turceni și am vrea să știm ce se întâmplă, cum funcționăm fără bugete ca și companii de stat”, a declarat Constantin Mitrescu.

Conducerea companiei, contestată

Sindicalistul șef de la CE Rovinari a menționat că nu agreează persoanele nominalizate pentru Directoratul CEO. De Vasile Ogârlaci spune că nici nu a auzit până acum două săptămâni. ”De profesionalismul celor care au fost nominalizați nici nu pot să mă pronunț, nu sunt specialiști. Adevărații specialiști se găsesc în interiorul societăților, avem ingineri șefi, șefi de servicii care au continuitate în acest sector de peste 30 de ani care meritau să facă parte din structura noii companii. De Ogârlaci nici nu am auzit în minerit până acum două săptămâni, iar pe Bălășoiu l-am contestat întotdeauna”, a precizat Constantin Mitrescu.

Firme de recrutare, numiri politice

Vicepreşedintele FNME este nemulţumit şi de modul de alegere a conducerii. Cu bani mulţi, dar tot pe criterii politice. Nu înţelege la ce folosesc firmele de recrutare dacă numirile sunt tot politice. ”Noi ştim că statul român a cheltuit sume uriaşe de bani pentru firmele de recrutare a managerilor, a persoanelor care să facă parte din Consiliul de Supraveghere tocmai pentru a evita implicarea politicului în managementul acestei companii de stat. De ce am mai zis atunci că facem conducere duală iar acum constatăm că sunt tot numiri politice. Sper să primeze criteriul de profesionalism şi nu criteriul politic, asta sperăm noi ca sindicalişti”, a adăugat Constantin Mitrescu.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: