Sindicaliştii, cuceriţi de noii supraveghetori ai CE Oltenia

Liderii federaţiilor semnatare ale Contractului Colectiv de Muncă de la nivelul CE Oltenia au fost convocaţi joi, 6 octombrie, la discuţii cu supraveghetorii companiei. Sindicaliştii s-au arătat încântaţi de faptul că au fost băgaţi în seamă de şefii din companie, mai ales că o astfel de ședință nu a mai avut loc de ani buni. Au discutat probleme legate de exproprieri, de salariți, dar și de modernizarea grupui 5 de la Termo Rovinari. "Este o inițiativă pe care o salutăm", a spus Adrian Marciuc, liderul Federației Univers.


Patru membri ai Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia au fost prezenți la ședința cu sindicatele care a avut loc la sediul CE Oltenia, în frunte cu președintele Cornel Bobâlcă. Invitați la discuții au fost liderii federațiilor. Aceștia s-au arătat încântați de faptul că șefii companiei i-au solicitat la discuții. Supraveghetorii le-au cerut acestora să prezinte și în scris problemele cu care se confruntă. Au discutat despre problema lipsei fronturilor de lucru ca o problemă prioritară.
Sindicaliștii au spus că le-au solicitat șefilor din companie inclusiv urgentarea procedurilor pentru desemnarea unui Directorat stabil, care să îşi asume responsabilitatea. Supraveghetorii le-au garantat sindicaliștilor că vor mai fi astfel de discuţii. "Mi-a plăcut discuția. Reiese că principala problemă este cea a exproprierilor, a lipsei frontului de lucru pe care o știu și ei, o vor discuta cu Directoratul. Se vor apleca asupra discuțiilor pe exproprieri. Le-am spus și de angajări de persoane, că Directoatul a făcut greșeli și a întrerupt contractele de muncă ale unor salariați care au dat pământurile. Ei vor discuta cu Directoratul", a declarat Adrian Marciuc, prim-vicepreședinte al Federației Univers.
Un alt aspect discutat a fost acela de reîncadrare a salariaților care au dat terenuri pentru companie cărora le-au expirat contractele de muncă care erau pe perioadă determinată și cărora le-au încetat contractele acum, în cele 45 de zile de la concedierile colective în care CE Oltenia nu ar putea face angajări. Consiliul de Supraveghere a dispus celor din departamente să ceară un punct de vedere la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj dacă reîncadrarea lor în companie ar fi interpretată ca o nouă angajare sau nu, astfel încât să nu fie încălcată legea.
BÂLBÂIALĂ
Când liderii sindicali au ridicat problema legată de modernizarea grupului energetic nr. 5 de la termocentrala Rovinari, supraveghetorii au fost evazivi. "Am discutat și de grupul 5. Nu putură să dea un răspuns clar. Că ei vor să se facă investiția, dar că se mai discută în Consiliul de Supraveghere, dar că în principiu ei sunt de acord că trebuie făcută această investiție", a explicat sindicalistul Adrian Marciuc.

Vizualizări: 4,182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: