Căldăruşe reclamă blocarea activităţii de minerit

Preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), Gabriel Căldăruşe, a declarat că ultimele decizii ale Directoratului sunt împotriva dezvoltării activităţii din sectorul minister. El a declarat că pe lista de concediaţi au fost puşi şi oameni care au dat teren. Sindicalistul crede că niciun proprietar nu va mai avea încredere în CE Oltenia, când va negocia pentru terenurile din faţa excavatoarelor.


Pe lista de disponibilizaţi din CE Oltenia s-au aflat şi persoane care fie dăduseră teren la CE Oltenia, fie erau urmaşi ai unor foşti angajaţi decedaţi. Oamenii aveau contracte de muncă pe perioadă determinată, iar în cazul unui program de concediere colectivă, printre primii care pleacă sunt cei cu contract de muncă pe o perioadă scurtă. Sindicalistul spune că administraţia ar fi trebuit să ţină seama de aceste cazuri şi să îi angajeze definitiv.
Pe lista de concediaţi au ajuns astfel persoane care şi-au dat terenurile acum câteva luni, dar şi urmaşii celor care au fost angajaşi, dar au murit, unii chiar la muncă. „S-a întâmplat în Directoratul de joia trecută. E inadmisibil. Au fost angajaţi pe perioadă determinată şi era normal era să le fie definitivat contractul, iar acum au fost disponibilizaţi. Le-a fost întrerupt contractul. L-am căutat pe Ovidiu Bălăcescu, nu l-am găsit, am avut doar o discuţie cu Sorin Olaru şi mi s-a spus că este problema directoratului“, a spus acesta. În şedinţa de joi au fost şapte astfel de cazuri.
Căldăruşe spune că această decizie va afecta relaţia companiei cu expropriaţii, o relaţie şi aşa tensionată. „Ne punem întrebarea dacă nu se blochează activitatea de minerit prin aceste exemple, pentru că niciun expropriat nu o să mai aibă încredere în cuvântul celor de la CE Oltenia când se întâmplă astfel de lucruri. Am vorbit şi cu domnul Antonie, dar mi s-a spus că nici el nu e de acord, că acesta a fost avizul celor de la Juridic“, a declarat Căldăruşe.

Vizualizări: 2,516

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: