Sindicaliștii din minerit vor să meargă la ministrul Energiei: "Lucrurile pot degenera"

Salariații CE Oltenia vor vești concrete de la ministrul Energiei după întâlnirea cu vicepreședintele Comisiei Europene pe marginea restructurării Complexului Energetic Oltenia.  Virgil Popescu doar a anunțat sec că „nu va lăsa pe nimeni în urmă”. Sindicaliștii din Gorj vor să meargă la București să discute cu ministrul despre concluziile de la Bruxelles.

„Am avut o întrevedere cu Margrethe Vestager, Vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, si am discutat despre planurile de restructurare ale CEO și CEH, cu care mergem mai departe, dar vom continua dialogul, pentru a ajunge la forma finală.  De asemenea, am discutat și despre găsirea celor mai bune soluții pentru a-i proteja pe cei de acolo, pentru a nu lăsa pe nimeni în urmă”, a fost mesajul pe care ministrul Energiei, Virgil Popescu, l-a postat, marți, pe pagina sa de Facebook.

Sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia așteaptă ca ministrul să revină și cu concluziile după această întâlnire. „Există o incertitudine care devine tot mai acută. Lucrurile deja au fost împinse destul de mult. Au fost multe discuții. Problemele sunt atât de grave încât să facem abstracție de animozitățile dintre noi, sindicatele. Cel puțin, până să rezolvăm aceste probleme, să discutăm strict despre asta. În loc să fim preocupați de problemele stringente, spațiul public e ocupat de ce zice ăla de celălalt, care e replica celuilalt. Am zis să stăm deoparte ca să scoatem în evidență faptul că e nevoie de restructurare și locuri de muncă pentru salariați și pensionarea mai devreme. Cred că acestea sunt prioritățile”, a spus Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Căldărușe a adăugat că va solicita și o întâlnire cu ministrul Energiei, Virgil Popescu. Acesta pune întârzierea pe seama unui deces apărut în familia demnitarului în această săptămână.

„Eu spun că sunt șanse să treacă modificările la Legea Pensiilor. Ne convine sau nu, decizia e politică. Nu trebuie să facem abstracție nici de acel plan de restructurare, care încă nu a fost aprobat. Vedem că se apropie termenul de conformare și lucrurile acestea pot degenera în fel și fel de evenimente. A fost ministrul și a anunțat că se va duce la Bruxelles pentru a rezolva problema CEO fără să spună până acum nimic. Așteptam un răspuns. Sperăm să fie date explicațiile către salariați. Am aflat apoi că are o problemă în familie, dar sper să primim răspunsuri în aceste zile. Noi vom face o adresă să solicităm o întâlnire cu ministrul Energiei”, a mai spus Căldărușe, la TV Sud. 

Vizualizări: 2,256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: