Manu Tomescu: Continuăm protestele, nu mai avem niciun viitor

Angajații Complexului Energetic Oltenia sunt din ce în ce mai stresați și cu nervii întinși la maximum. Unul dintre sindicalistii companiei energetice care s-a aflat la protestul din fața Prefecturii Gorj spune că incertitudinea companiei este mult prea mare, ceea ce îi face să fie tot mai neliniștiți.

Mai mulți mineri și energeticieni din cadrul CE Oltenia protestează de 6 săptămâni în fața Prefecturii Gorj, însă doleanțele lor nu au fost ascultate până acum. Oamenii cer reducerea vârstei de pensionare și mineritul să nu se închidă, iar situația din companie îi sperie.

”Continuăm aceste proteste, noi nu mai avem niciun viitor. Incertitudinea care plutește în această companie ne face să fim din ce în ce mai stresați și îngrijorați. Ei ne spun că salvează compania. Ce să mai salvezi? Să nu ne mai mintă, să nu ne mai păcălească. Guvernul trebuie să salveze compania și să rezolve situația cu certificatele. Compania nu mai poate fi salvată nici dacă ne ia salariile”, a spus Manu Tomescu.

Manu Tomescu solicită guvernului să plătească certificatele de carbon până la data de 30 aprilie, dar să și aprobe proiectul privind reducerea vârstei de pensionare. ”Guvernul trebuie să vină cu un plan prin care să plătească certificatele de carbon. Plata certificatelor trebuie să fie o problemă națională. Trebuie să aprobe acest proiect legislativ prin care să ne fie recunoscută grupa de muncă. Este o statistică că mor anual 44 de mineri și energeticieni, nu mai prind pensia”, a mai spus Tomescu.

Vizualizări: 2,848

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: