Sindicaliştii Sanitas Gorj, la proteste în Bucureşti

Federaţia SANITAS a declanşat o nouă serie de proteste luni, la sediul Ministerului Muncii, acestea fiind continuate marţi la Ministerul Finanţelor, iar miercuri, din nou, la Ministerul Muncii. Joi, s-au alăturat protestatarilor din Capitală şi aproximativ 50 de sindicalişti Sanitas din Gorj. Pe listele de revendicări înaintate ministerelor se numără: eliminarea inechităţilor şi discriminărilor salariale, deblocarea posturilor de specialitate, precum şi majorarea salarială cu 25% în 2016.

Aproximativ 200 de sindicalişti SANITAS au protestat joi în faţa Ministerului Finanţelor Publice. Printre aceştia s-a aflat şi o delegaţie de la Gorj. Protestatarii ai atras atenţia guvernanţilor că, dacă până pe 15 mai, nu primesc nicio propunere privind Ordonanţa de Urgenţă pentru eliminarea inechităţilor şi discriminărilor salariale, vor declanşa ample acţiuni sindicale la nivelul întregii ţări. „Am continuat protestele începute în data de 9 mai, joi am pichetat Ministerul Finanţelor. Toate ministerele au primit lista cu cele 11 revendicări ale noastre şi aşteptăm să vedem ce se va decide. Data de 15 mai este termenul limită pe care-l acordăm Guvernului pentru rezolvarea acestor revendicări. Dacă nu se va face nimic, în luna iunie vom organiza un miting de amploare la Bucureşti. Acum am pichetat câte două-trei judeţe fiecare minister în parte. Joi am fost patru judeţe (Covasna, Argeş, Ialomiţa şi Gorj) cu câte 50 de oameni din fiecare judeţ. Vineri mai vin încă patru judeţe, după care sistăm acţiunile să vedem dacă se vor rezolva măcar o parte din revendicările noastre, până pe 15 mai”, a declarat Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj.

Protest de Ziua Asistentului Medical
Protestul de joi a coincis cu Ziua Internaţională a Asistentului Medical, iar cadrele medicale şi-au arătat nemulţumirile chiar şi pe reţelele de socializare. „Astăzi sărbătorim Ziua Internaţională a Asistentului medical. O zi în care era normal să sărbătorim, să ne bucurăm de beneficiile unei ordonanţe care să elimine inechităţile şi discriminările salariale din sistemul sanitar, să avem o lege a salarizării decentă şi care să se raporteze la situaţiile concrete şi reale ale sistemului (...) O zi în care să simţim că suntem respectaţi de instituţiile statului. Din păcate, suntem în stradă, astăzi (joi n.r) din nou la Ministerul Finanţelor Publice, iar mâine (vineri n.r) la Ministerul Sănătăţii. Federaţia SANITAS din Romania atrage atenţia Guvernului României că situaţia în care se află sectorul sanitar trebuie reglementată, iar dacă până pe 15 mai a.c. nu primim nicio propunere privind ordonanţa de urgenţă pentru eliminarea inechităţilor şi discriminărilor salariale, aşa cum ne-a promis ministrul Muncii, vom declanşa ample acţiuni sindicale la nivelul întregii ţării”, menţionează reprezentanţii SANITAS într-o postare pe pagina de Facebook. 

Galerie foto


Vizualizări: 378

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: