Zece tone de flori de soc adunate de Direcţia Silvică

Direcţia Silvică Gorj face bani în orice sezon. În acest moment pădurarii și tot personalul silvic sunt angrenaţi în campania de recoltare a florilor de soc. Deja o companie din industria farmaceutică a contractat o cantitate de zece tone de flori de soc, asta după ce recent Direcţia Silvică a încheiat campania de recoltare a mugurilor de pin.

Campania de recoltare a florilor de soc a început marţi, pădurarii având sarcină de serviciu să recolteze până la zece tone de flori. Cantitatea urmează să fie folosită în fabricarea ceaiurilor sau a medicamentelor.
”Începând de luni, după ce am încheiat cu mugurii de pin datorită faptului că avem nevoie de camere frigorifice și nu am putut să ne suprapunem, începem și cu florile de soc în stare proaspătă. Deja avem contractată cantitatea de 10 tone și sperăm să depășim această cantitate contractată. Pentru aceste plante s-au prezentat firme din țară la licitație care le folosesc în industria farmaceutică sau a ceaiurilor medicinale. Cantitățile au fost la fel ca anii anteriori, este o fructificație foarte bună și la soc și la mugurii de pini în fiecare an ca o tradiție, Direcția Silvică recoltează aceste tipuri de plante medicinale”, a spus Ovidiu Cârstoc, directorul Direcției Silvice Gorj.
Recent, Direcția Silvică Gorj a finalizat de recoltat mugurii de pin, în urma valorificării acestora instituția încasând suma de 20.000 de lei. ”Am încheiat campania de recoltare a mugurilor de pin în stare proaspătă verde, am recoltat și am achiziționat o cantitate de aproximativ 13 tone de muguri de pin cu personalul silvic în cadrul sarcinilor de serviciu din care deja am încasat o valoare de 20.000 de lei, fără TVA”, a spus Ovidiu Cârstoc, director Direcția Silvică.

Vizualizări: 482

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: