Comuna unde gorjencele primesc bani dacă rămân gravide

Caz unic în judeţul Gorj! Autorităţile locale din Bălăneşti au luat o primă măsură pentru încurajarea natalităţii în zonă, după ce anul trecut s-au născut doar doi bebeluşi, iar 47 de cetăţeni au murit. Astfel, familiile care aduc pe lume primul sau al doilea copil şi au domiciliul stabil în Bălăneşti primesc într-un an suma de 2.500 de lei.

Femeile din comuna gorjeană Bălăneşti pot beneficia de un stimulent de 2.500 de lei dacă aduc pe lume primul sau al doilea copil. Măsura de încurajare a fost aprobată încă din luna ianuarie a acestui an în Consiliul Local. ”Este valabil pentru femeile care nasc primul și al doilea copil, cetățeni ai comunei Bălănești, soț și soție. Hotărârea a fost aprobată în luna ianuarie a acestui an. Până în prezent nu am decontat la nimeni, din câte am înțeles eu sunt două cazuri pe raza comunei, două femei care sunt însărcinate, urmând ca această sumă de 2.500 de lei să se dea în cursul unui an, câte 200 de lei lunar, nu este o sumă mare, este o sumă cu care ne-am gândit ca și autorități locale să stimulăm tinerii căsătoriți, să le oferim o facilitate”, a spus Ovidiu Pungan, primarul din Bălănești.

136 de copii în toată comuna
Scăderea demografică în zonă este îngrijorătoare câtă vreme numai anul trecut au decedat 47 de cetățeni și s-au născut doar doi copii. Pe de altă parte, un număr mare de copii de pe raza comunei părăsesc localitatea de foarte mici pentru a studia la oraș. ”Trebuie să încurajăm tinerii căsătoriți și nu numai. Scăderea demografică este foarte mare în toate localitățile, nu numai la noi este această scădere demografică. La ora actuală mai sunt 136 de copii pe raza localității care frecventează studiile la cele două școli din comuna Bălănești. Ar fi mult mai mulți, dar o parte din ei, cei din Bălănești, preferă să meargă la Târgu Jiu la școală. Fiind aproape de oraș, migrația este mare. Sunt două cazuri de femei gravide și le așteptăm cu drag să beneficieze de acest stimulent. Nu am vrut să-i dăm pe toți odată fiindcă am vrut să ne asigurăm că timp de un an o să ia banii necesari unui copil, pe lângă alocație și indemnizația dată de statul român”, a spus Ovidiu Pungan, primarul din Bălănești.

Vizualizări: 2,678

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: