Policlinica Novaci în reorganizare, după reabilitare

Policlinica Novaci va intra în reorganizare începând cu data de 1 iunie, odată ce vor fi finalizate lucrările de reabilitare. În momentul de faţă, în cadrul Ambulatoriului funcţionează şase cabinete medicale (Chirurgie, Ginecologie, ORL, Oftalmologie, Interne şi Pediatrie), însă conducerea Spitalului Novaci intenţionează să mai înfiinţeze altele două. Este vorba despre un cabinet de ortopedie şi unul de cardiologie. Managerul Emil Grigore vrea să amenajeze, tot în cadrul Policlinicii, şi salina. Asta pentru că autorităţile locale au găsit un alt sediu pentru a-i muta pe funcţionarii Agenţiei de Şomaj care îşi desfăşurau activitatea în aceeaşi clădire.

Clădirea Policlinicii Novaci a fost construită în anul 1958, iar până în prezent nu a avut parte de nicio reabilitare. Primăria împreună cu conducerea spitalului au reuşit să facă rost de fonduri pentru a reabilita clădirea. În momentul de faţă, lucrările de modernizare sunt pe ultima sută de metri. Potrivit reprezentanţilor Spitalului Novaci lucrările vor fi finalizate în jurul datei de 1 iunie. Nu numai aspectul clădirii va fi îmbunătăţit, dar şi actul medical. Asta pentru că se vor amenaja încă două cabinete medicale. „Sperăm ca la 1 iunie să se încheie lucrările de renovare a Policlinicii Novaci. Am purtat discuţii cu autorităţile locale pentru a primi cabinete suplimentare. Policlinica se reorganizează şi mai primim încă şase cabinete. În momentul de faţă, în Policlinică, avem următoarele cabinete: Chirurgie, Ginecologie, ORL, Oftalmologie, Interne şi Pediatrie. După finalizarea lucrărilor de reabilitare vrem să mai amenajăm un cabinet de ortopedie şi unul de cardiologie”, a declarat Emil Grigore, managerul Spitalului Novaci. Acesta spune că există suficient personal pentru ca actul medical să fie unul de calitate. „Nu vom întâmpina greutăţi din cauza personalului medical. În urma concursurilor din primăvară am rezolvat problema cu deficitul de personal, avem toate secţiile acoperite, mai puţin Terapia Intensivă, unde ne-ar mai trebui un anestezist. În perioada imediat următoare vom scoate acest post la concurs şi poate se va ocupa”, a mai precizat Emil Grigore.

Salină în incinta Policlinicii
Suplimentarea numărului de cabinete, rezultatele după reorganizarea Policlinicii, dă posibilitatea ca salina să fie amenajată chiar în cadrul clădirii reabilitate. „Vreau să vedem dacă putem amenaja salina tot în cadrul Policlinicii ca să nu mai construim un spaţiu separat. Pentru asta avem nevoie de două camere, iar din câte am înţeles primăria va asigura un alt spaţiu pentru cei de la Forţele de Muncă, ce aveau birourile în incinta Policlinicii. Primăria a găsit deja un sediu, iar oamenii l-au şi acceptat. Dacă aceste spaţii rămân disponibile, ele sunt grupate în aşa fel încât ne-ar conveni nouă pentru salină. Au intrări separate şi vor putea veni şi persoane din afara spitalului, în afara celor internaţi. Vrem ca Policlinica să fie folosită în totalitate pentru actul medical”, a declarat managerul Spitalului Novaci. Acesta vrea ca salina să devină funcţională cel mai târziu la 1 iulie. „Sperăm ca cel mai târziu în luna iulie să devină funcţională şi salina, ne este mult mai uşor în condiţiile în care avem spaţiul deja construit, ne mai rămâne doar să achiziţionăm aparatura”, a precizat Emil Grigore.

Vizualizări: 1,256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: