Sindicalistul Bădiță: Dacă se umblă la calitatea mesei, vor fi probleme

Situația se precipită în cazul licitației pentru desemnarea firmei care va pune masa minerilor din Motru și Mehedinți. Câștigătorul ar fi trebuit anunțat vineri, însă s-a amânat, se pare, pentru astăzi. Între timp, reprezentantul Cantinei Rovinari, Gabriel Popescu, și-a luat gândul, iar cel din Motru, Alexandru Ciorecan, amenință cu contestația. În scenă intră și sindicatele din Motru, care transmit că acceptă decizia specialiștilor de la Complexul Energetic Oltenia, însă avertizează că vor fi probleme dacă masa nu va fi de calitate.  Actualul contract, încheiat cu Ciorecan, se termină pe 17 aprilie.

Mâncare de proastă calitate și mai mulți șomeri. Cam asta lasă în urmă licitația organizată la Complexul Energetic Oltenia pentru angajarea unei firme pentru serviciile de masă caldă. La licitație s-au înscris reprezentanții cantinelor din Rovinari și Motru, care par să fie perdanții, și doi oameni de afaceri, Nicu Sarcină și Dumitru Brăilă, care ar fi, neoficial, câștigători.

Alexandru Ciorecan, de la Cantina Motru, se ocupă de acest serviciu în zonă de zece ani. Are peste o sută de angajați și spune că dacă nu câștigă depune contestație.  “Sunt disperați, soluții sunt să le iau sfoară și săpun că alte soluții nu sunt în acest județ. Cu acest salariu se întrețin”, explică Ciorecan.

Sindicatele, mulțumite de calitatea mesei

Liderul de sindicat de la Cariera Lupoaia, Nicolae Bădița, a declarat că este mulțumit de calitatea mesei servite acum în zona Motru, dar că vor accepta decizia conducerii CEO. Sindicalistul a spus însă că va fi “neliniște” dacă masa nu va fi mai bună decât cea de acum. “Mă interesează mai puțin cine va fi prestatorul. Dacă masa va scădea calitativ și cantitativ vor fi probleme. Noi vrem ca specialiștii să facă calculele lor și cine va primi această activitate să ofere cel puțin ce am avut înainte. Altfel înțelegem că e un atentat la sănătatea salariaților. Noi am fost mulțumiți de calitatea mesei. Masa la Motru e de calitate, diversitate și satisface toate cerințele. Dacă se umblă la calitate și cantitate au intrat în dispută cu noi”, a declarat sindicalistul.

Vizualizări: 232

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: