Sindicalistul Peptan, noapte de coşmar pe scările CE Oltenia

Liderul sindical Gheorghe Peptan s-a aflat marți în cea de-a doua zi de greva foamei. Sindicalistul din cadrul Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO) a spus că a avut o noapte de coșmar după ce a fost nevoit să doarmă pe scările de la intrarea în sediul Complexului Energetic Oltenia. Peptan a reușit să discute la primele ore ale dimineții cu directorul general al companiei despre revendicările sale.

Gheorghe Peptan a intrat în greva foamei luni, 7 martie, fiind sigur că cei din conducerea companiei nu au renunțat la ideea de a muta sediul social al companiei la București. Sindicalistul s-a plâns că a dormit peste noapte pe scări, dar și că cei din conducerea companiei nu i-au asigurat asistență medicală. „A fost o noapte de coșmar, nici măcar un scaun nu au vrut să îmi dea. Am stat pe scări, că nu am putut să dorm. Am făcut de pază mai mult. L-am rugat pe domnul director Rușeț să îmi dea un scaun, dar a refuzat. I-am cerut să-și dea demisia din funcție. Nici asistență medicală nu mi-au asigurat, deși sunt obligați. Abia pe la orele 14 mi-au trimis o ambulanță după insistențele mele la Ministerul Sănătății. Am vorbit de dimineață cu directorul Ciobotărică, i-am urat "La mulți ani", pentru că a fost ziua dumnealui, și mi-a spus că vom încheia un protocol după orele 16. Până acum nu m-a chemat la discuții. Îl înțeleg, este ziua dumnealui", a spus marţi seară Gheorghe Peptan.
Sindicalistul Constantin Mitrescu a spus că Peptan nu mai este angajat al CE Oltenia și nici lider sindical. Liderul Federației Naționale Mine Energie a spus că interesele grevistului sunt, de fapt, altele. "Peptan nu mai nici lider, nici salariat al CEO. I-a venit decizia de desfacere a Contractului de Muncă acum vreo 3 săptămâni. Ce treabă mai are el? Conform legii, nu mai poți fi nici membru de sindicat, lider nici atât. A fost disponibilizat în vară, și-a băgat medicale, și când s-a întors la lucru i-au dat preaviz. El nu e interesat de sediu companiei. Are 63 de ani, nu-l poate ține, are condiții de pensionare, are grupă. Stă în greva foamei pentru că vrea să-l mai angajeze pentru încă 2 ani sau să o angajeze pe fiica sa", a comentat Constantin Mitrescu, prim-vicepreședinte al FNME.
Peptan s-a regăsit pe lista celor 2000 de disponibilizați colectiv din iunie 2015. Numai că și-a prelungit șederea în unitate prin câteva sute de zile de concediu medical.

Vizualizări: 1,605

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: