FNME cere urgentarea reorganizării CEO. Marciuc: Ei sunt de acord cu 2.000 de concedieri!

Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) a cerut conducerii Complexului Energetic Oltenia să urgenteze reorganizarea companiei. Explicaţia sindicaliştilor a fost aceea că fiecare zi de tergiversare contribuie la înrăutăţirea situaţiei economico-financiare a companiei. “E tardiv”, le-au transmis colegii din Federaţia “Univers”.

CE Oltenia a demarat deja planul de reorganizare al companiei. A desfiinţat Sucursala Divizia Minieră, înfiinţând sucursalele miniere Motru Jilţ şi Rovinari-Roşia, dar este posibil să cuprindă şi alte schimbări, precum închiderea unor unităţi neprofitabile pentru companie sau reduceri de personal prin disponibilizări.
FNME a cerut mai-marilor complexului finalizarea cât mai urgentă a reorganizării companiei “Federaţia Naţională Mine Energie solicită Consiliului de Supraveghere şi Directoratului Complexului Energetic Oltenia finalizarea urgentă a reorganizării acestei companii, întrucât tergiversarea acestui proces contribuie la degradarea situaţiei economico-financiare. Considerăm că deciziile luate de Consiliul de Supraveghere şi de Directoratul societăţii nu trebuie întârziate de afirmaţiile factorului politic şi a unor “mini-lideri” din mişcarea sindicală“, a fost mesajul celor din FNME, semnat de preşedintele Dumitru Pârvulescu.
Reacţiile colegilor din celelalte federaţii nu au întârziat să apară. Prim-vicepreşedintele Federaţiei Univers, Adrian Marciuc, spune că planul de reorganizare al companiei a fost deja aprobat de supraveghetorii CE Oltenia. “Păi au finalizat, ce să finalizeze? Nu a fost şedinţă a Consiliului de Supraveghere vineri şi li s-a prezentat şi reorganizarea şi planul de eficientizare? Ştiu că au trecut toate, nu ştiu altceva. S-a prezentat planul, a fost votat de Consiliul de Supraveghere şi aşteptăm şi noi să ni se prezinte acel plan. Până la urmă, eu am spus acum o săptămână că se vor circa 2000 de disponibilizări şi văd că şi colegii de la FNME ştiau treaba asta. Ştiau şi ei, dar n-au recunoscut, acum spun prin domnul Pârvulescu că sunt de acord şi cu 2000 de disponibilizări“, a comentat Adrian Marciuc.

Marciuc: Nu suntem de acord cu toate disponibilizările
Liderul Federaţiei “Univers” a spus că nu poate fi de acord cu disponibilizarea oricărei categorii de personal. “Nu e vorba numai de pensionari. Până la urmă 2000 de oameni de unde-i aduni? Trebuie să închidă Husnicioara, trebuie să mai facă criterii, să mai plece din TESA, având în vedere şi reorganizarea aceasta pe două sucursale. Mai rezultă oameni şi de acolo. Vor să facă şi criterii. Sun oameni care mai au 15-20 de ani până la pensie. Federaţia Univers nu acceptă decât program pentru 2 ani, restul, dacă vor să facă, să facă administraţia singură restructurarea să le dea 16 salarii, cum este în contract, pentru că normal trebuie făcut act adiţional”, a explicat Adrian Marciuc.

Vizualizări: 6,347

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: