Sindicate din FNME şi Univers, şedinţă la Rovinari

Sindicatele din Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) şi unele organizaţii din Federaţia Univers se întâlnesc sâmbătă, 4 iulie, la ora 10, la Casa de Cultură din Rovinari. La şedinţă vor participa Consiliile de Coordonare ale sindicatelor şi vor fi puse la punct câteva măsuri şi reacţii la problemele din CE Oltenia. Liderii sindicali vorbesc şi de un protest la Ministerul Energiei.

Mişcări în sindicatele din minerit şi energie. Sindicaliştii FNME împreună cu cei din zona Motru, Nicolae Bădiţa şi Nelu Roşa, afiliaţi la Federaţia Univers, şi reprezentantul Sindicatului din Işalniţa, Gela Ionescu, au pus la cale o întâlnire la care să discute calendarul acţiunilor din următoarea perioadă. Potrivit lui Dan Pîrvulescu, într-o întâlnire ce va avea loc sâmbătă la Rovinari se va discuta pe de o parte reacţia sindicatelor la problemele din piaţa de energie şi pe de altă parte reacţia la nerespectarea drepturilor angajaţilor. Sindicatele reunite la Rovinari au împreună 7.000 de membri.

„Ne întâlnim la Rovinari sindicatele din FNME, cele din zona Lupoaia şi Roşiuţa şi cu Gela Ionescu, liderul de la sindicatul din Işalniţa. Aşteptăm alături de noi sindicatele veritabile, sindicatele salariaţilor, care luptă pentru salariaţi“, a declarat acesta.

Practic în aceste zile are loc o reconfigurare a forţelor, organizaţii din Univers şi FNME ajungând să sprijine aceleaşi acţiuni. Nu vor lua parte la discuţii SMEO, condus de Gabriel Căldăruşe, şi sindicatele din Turceni şi Işalniţa conduse de Adrian Marciuc, Eugen Iovan şi Aurel Nanu Mic.

Sindicaliştii plănuiesc şi un protest la Ministerul Energiei dacă nu vor fi rezolvate urgent cel puţin două probleme: prelungirea HG 138/2013 care asigura CE Oltenia servicii de sistem de 600 de MW şi aprobarea hotărârilor pentru aplicarea Legii 255 în carierele blocate de proprietari. „Vom discuta calendarul activităţilor pentru că vom avea acţiuni comune în viitorul apropiat pentru sprijinul CEO şi chestiuni de încălcare de contract. Este foarte probabil să facem un protest la Bucureşti. În primul rând la Ministerul Energiei. Problemele noastre sunt la Guvern. Ştiţi că a expirat şi HG 138“, a declarat Dan Pîrvulescu.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: