Sindicatele acuză: Este o nouă agresiune asupra salariaţilor

Marin Golea, preşedintele Sindicatului Minerul Rovinari, a criticat în termeni duri intenţia administraţiei de a desfiinţa departamentele financiar, comercial şi de investiţii de la sucursale. CE Oltenia are Sucursala Divizia Minieră şi sucursalele de energie de la Turceni, Rovinari şi Craiova. Potrivit directorului Aurel Medinţu, toată activitatea acestor departamente va fi concentrată la sediul central al CE Oltenia, iar economiştii de la sucursale vor fi trecuţi în producţie, potrivit studiilor medii pe care le au. „Dacă nu mai e nevoie de atâţia economişti, le dăm posibilitatea să facă altceva”, a explicat Medinţu.

Sindicaliştii cred că administraţia CE Oltenia vrea să facă disponibilizări forţând salariaţii să plece din companie. Marin Golea, preşedintele Sindicatului Minerul Rovinari, a declarat la Radio Infinit că actuala administraţie a demonstrat deja că nu se pricepe să conducă un colos energetic. „Continuă modul acesta de a bulversa salariaţii. Nu se pricep. Nu au ce să caute, niciunul dintre ei, la conducerea CE Oltenia. Este o nouă agresiune împotriva salariaţilor. O idioţenie. Tracasează salariaţii, îi mută de pe un loc pe alţii, este un mod primitiv de a-i face să se urască unii pe alţii. Este un război care mocneşte între salariaţii productivi şi TESA. Nu e prima încercare de a declanşa un astfel de conflict. A mai fost o încercare atunci când au fost mutată o parte din TESA la cariere, se încearcă acum cu economiştii”, a explicat Golea.

Liderul de sindicat a dat asigurări că salariaţii nu vor pleca din complex decât la cerere, cu plăţi compensatorii, chiar dacă acestea nu sunt pe placul administraţiei.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: