Sindicatele din CE Oltenia insistă pentru o întâlnire cu Dăncilă

Federaţia Naţională Mine Energie, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Electricitate Univers și Federația Sindicatelor Libere Independente Petrol- Energie au trimis marți o nouă adresă către premierul Viorica Dăncilă. „Vă transmitem profunda noastră îngrijorare în legătură cu situația foarte grea în care se află Complexul Energetic Oltenia, datorită modului în care funcționează piața de energie din România (funcționare neconcurențială) cât și a întârzierilor nejustificate ale adoptării actelor normative necesare pentru deschiderea fronturilor de lucru în carierele miniere“, se arată în adresă.

Sindicatele cer constituirea unei comisii la nivelul Guvernului României, „care să găsească soluțiile necesare asigurării stabilității economico-financiare a Complexul Energetic Oltenia, care se degradează iremediabil“.

Contradicțiile din Proiectul Strategiei Energetice și mesajele transmise de conducerea Ministerului Energiei destabilizează pacea sociala în rândul salariaților, au mai spus liderii sindicali. „Decarbonizarea nu înseamnă, doamnă Prim-Ministru, renunțarea la combustubilul fosil (cărbune) pentru producerea energiei electrice. Am adaptat ca și companie tehnologii care să nu mai polueze, modernizând agregatele din centralele electrice, astfel încât ne-am încadrat în parametrii necesari pentru a obține acordurile de mediu pentru cele patru termocentrale din portofoliul companiei“, mai scrie în adresa semnată de liderii sindicali Dumitru Pîrvulesci, Adrian Marciuc și Gelă Ionescu.

Vizualizări: 1,145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: